Γαλλία - Κορονοϊός: Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν πλέον τα τεστ

Γαλλία - Κορονοϊός: Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πληρώνουν πλέον τα τεστ

Οι Γάλλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πληρώνουν από σήμερα τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19.

Τα τεστ θα παραμείνουν δωρεάν στα υπερπόντια γαλλικά εδάφη, που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, μεταξύ αυτών στις Αντίλλες, τη Γουιάνα και τη Μαγιότ, σύμφωνα με το επίσημο διάταγμα που εκδόθηκε σήμερα.

Όμως, για 6,7 εκατομμύρια Γάλλους ασφαλισμένους, εν μέρει εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους, το κόστος του τεστ δεν θα το καλύπτει πλέον η ασφάλιση υγείας τους, παρά μόνο σε συγκεκριμένες εξαιρέσεις που προβλέπονται: στην περίπτωση ιατρικής συνταγής, εάν είναι επαφή ενός κρούσματος, στην περίπτωση ενός πρόσφατου θετικού τεστ ή στην περίπτωση αντένδειξης στο εμβόλιο. Θα πρέπει, επομένως, να καταβάλουν περίπου 44 ευρώ για ένα τεστ PCR στο εργαστήριο ή 25 ευρώ για τεστ αντιγόνων στο φαρμακείο.

Στόχος των αρχών είναι να δώσουν ώθηση στους διστακτικούς να εμβολιαστούν, μειώνοντας το κόστος για τις δημόσιες υπηρεσίες. Η δαπάνη των τεστ θα εκτοξευτεί στα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, έπειτα από 2,2 δισεκατομμύρια το 2020.

Από την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας στη Γαλλία, 50,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Παραμένει ένα 12% των Γάλλων που δεν έχει εμβολιαστεί.