Φ. Γεννηματά: «Αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης» - Αν. Λοβέρδος: «Βάζω τελεία, δεν το περίμενα»

Φ. Γεννηματά: «Αυτό είναι το πνεύμα της απόφασης» - Αν. Λοβέρδος: «Βάζω τελεία, δεν το περίμενα»

Συνέντευξη στο Αχελώος TV έδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με την Φώφη Γεννηματά να απαντά στο ερώτημα για την αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

«Οι εσωκομματικές διαδικασίες θα μας απασχολήσουν προς το τέλος της χρονιάς, αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι μια κρίσιμη περίοδος», τόνισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Σ’ αυτή τη λογική προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όσο γίνεται περισσότερα στελέχη. Αυτό είναι το πνεύμα αυτής της απόφασης. Ο κ. Σκανδαλίδης είναι ένα ιστορικό στέλεχος με μεγάλη εμπειρία, ο κ. Κατρίνης είναι νεότερης γενιάς. Και στους δυο δίνεται η ευκαιρία να εκφράσουν τη γραμμή μας. Ο κ. Λοβέρδος διατηρεί τη θέση του με το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, μια σημαντική θέση».

Σχετικές με τις εσωκομματικές διεργασίες και μια πιθανή υποψηφιότητα Λοβέρδου στις εκλογές για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ, είπε: «Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, είναι άκαιρο να μιλήσουμε γι’ αυτές».

Με σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΙ, ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε από την πλευρά του ανοησίες τα περί εκνευρισμού του για την απομάκρυνση από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η απομάκρυνσή του είναι αποκλειστικά  δική της επιλογή και απόφαση της κ. Γεννηματά, και πως εκείνος την ευχαρίστησε καθώς είχε επί 5,5 χρόνια την ευκαιρία να εκφράζει τις θέσεις ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Παράλληλα χαρακτήρισε «χαζομάρες» ότι υπήρξε εκνευρισμός από την πλευρά του, λέγοντας ότι στην σύντομη συνάντησή του που δεν κράτησε πάνω από ένα λεπτό, αντάλλαξαν ευχές και της είπε πως εάν πιστεύει εκείνη πως πρόκειται για μια επιλογή που κάνει καλό στο κόμμα, τότε «μια χαρά και προχωράμε». «Είμαι άνθρωπος της δράσης» δήλωσε.

Ερωτηθείς αν περίμενε την εξέλιξη αυτή ο κ. Λοβέρδος είπε ότι δεν σκεφτόταν κινήσεις της Προέδρου. «Αυτά είναι έξω από εμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, απαντώντας στο σχετικό ερώτημα λέγοντας ότι αν δεν υπήρχε η πανδημία θα υπήρχαν πολλές εξελίξεις στα κόμματα.

«Η πανδημία δεν μας επιτρέπει να θέσουμε τέτοια θέματα, όμως στο εσωτερικό των κομμάτων μια τέτοια συζήτηση δεν σταματά ποτέ, ούτε και σε καιρό πολέμου». σημείωσε.

Ο κ. Λοβέρδος είπε πως θέλει να δει την παράταξή του να υπερδιπλασιάζει τις δυνάμεις της. Τόνισε πως θέλει το ΠΑΣΟΚ να μεγαλώσει τόσο που να μιλά πλέον για μέτωπα, «γιατί όταν είσαι μικρός το πρώτο που σου λένε είναι “με ποιον θα πας”».

Χαρακτήρισε την ΝΔ ιδεολογικό αντίπαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ υπαρξιακό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ» απάντησε ότι είναι ΠΑΣΟΚ και ως ΠΑΣΟΚ μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής. Πρόσθεσε ότι ο φορέας των μηνυμάτων της μεταπολίτευσης αλλά και του μηνύματος προς το μέλλον, είναι το ΠΑΣΟΚ.