Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για το μονοδοσικό της J&J στην Αττική

Εξαντλήθηκαν τα ραντεβού για το μονοδοσικό της J&J στην Αττική

Ανάρπαστα -ειδικά στην Αττική- έγιναν τα χιλιάδες ραντεβού για εμβολιασμό των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 18 ως 29 ετών με τα μονοδοσικά εμβόλια της εταιρείας Johnson & Johnson, καθώς μέσα σε λίγες τα διαθέσιμα εμβόλια εξαντλήθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, αφορούσε 50.000 μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson (για τους 18-30) και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα ραντεβού στην Αττική είχαν εξαντληθεί.

Διαθέσιμα ραντεβού, ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές, με αρκετούς πολίτες να κλείνουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους σε νησιά του Αιγαίου, όπως στην Σύρο.

Μεγάλη συμμετοχή των 20άρηδων

Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει η συμμετοχή των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 18-30 ετών στην επιχείρηση «Ελευθερία», καθώς ήδη την πρώτη ημέρα που η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson ήταν ανοιχτή, τα διαθέσιμα ραντεβού σχεδόν εξαντλήθηκαν. 

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα για ραντεβού άνοιξε το Σάββατο για τις ηλικίες άνω των 18 με εμβόλιο Johnson & Johnson, ενώ το βράδυ της Παρασκευής τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών 30-34 ετών και με τα τέσσερα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμέναμε 220.000 δόσεις εμβολίων. Υπενθυμίζεται ότι με το εμβόλιο της εταιρεία Johnson & Johnson εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Ξεπέρασαν τα 2 εκατ. οι πλήρως εμβολιασμένοι

Το φράγμα των 2 εκατομμυρίων εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις ξεπέρασε η Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας που δημιουργείται κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας ανέρχονται σε 2.010.989, ενώ με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 3.589.548 πολίτες όλων των ηλικιών.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των χορηγημένων δόσεων αγγίζει τα 5,5 εκατ., με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να ξεπερνάει πλέον το 20%.