Έξαλλη αντιπολίτευση και στα εθνικά θέματα

Έξαλλη αντιπολίτευση και στα εθνικά θέματα

Όταν το ίνδαλμα του Αλέξη, ο Αντρέας  φώναζε  «Βυθίσατε το Χόρα», άσχετα  αν ήταν ή όχι συνεννοημένος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή (ο ίδιος εκ των υστέρων  στη Βουλή  είπε πως ήταν, ο τότε Άμυνας Ευάγγελος Αβέρωφ δήλωσε άγνοια), δεν επιτέθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ. 

Γνώστης της λεπτής ισορροπίας και αστάθειας των εθνικών θεμάτων, αλλά και της απαιτούμενης   ομοθυμίας, δεν την κατηγόρησε για ενδοτισμό, προδοσία κ.α.  Με τη δήλωσή του επιτέθηκε μόνο στην Τουρκία, βοηθώντας τον Καραμανλή  να παρουσιάσει σκληρή γραμμή απέναντι στους Τούρκους, και με  το αιτιολογικό ότι υφίσταται πίεση από την αντιπολίτευση, άρα δεν μπορεί να είναι περισσότερο διαλλακτικός.

Το Σαββατοκύριακο  με την τρικυμία  εν ποτηρίω  που σηκώθηκε στα νερά του  Έβρου, ο ΣΥΡΙΖΑ  έδωσε ρεσιτάλ  ανευθυνότητας, εκδίδοντας  μια σκληρή   ανακοίνωση, με την οποία αντί να κατηγορήσει  -και- την Τουρκία για την υποτιθέμενη επιθετική κίνησή της,  επιτέθηκε μόνο στην κυβέρνηση! 

Έγραφε μεταξύ άλλων:  «Οι τελευταίες εξελίξεις στον Εβρο, οι παλινωδίες στις απαντήσεις  της κυβέρνησης  και η σημερινή επιβεβαίωση του ΥΠΕΞ ότι Τούρκοι στρατιώτες εισήλθαν σε ελληνικό έδαφος, δημιουργούν πού σοβαρά  ερωτηματικά  και ανησυχίες με το μείζον αυτό ζήτημα.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει  χωρίς περιστροφές:

- Αποχώρησαν ελληνικές στρατιωτικές    δυνάμεις από ελληνικό έδαφος τη στιγμή που σε αυτό  εισήλθαν  δυνάμεις της Τουρκικής στρατοχωροφυλακής; 

Αν αυτό  συνέβη, όπως δήλωσε  ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας «για να μη δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή» αποτελεί πρωτοφανή ενέργεια που απαιτεί εξηγήσεις από το τον ίδιο τον κο Μητσοτάκη». 

Στον Έβρο βέβαια μάλλον δεν συνέβη τίποτα, ούτε ο Δένδιας δήλωσε κάτι τέτοιο. Και εντάξει, δεν εμπιστεύονταν τα αθηναϊκά site με ειδικότητα στη στρατιωτική θεματολογία, που  έγραφαν ότι ουδέν συνέβη, γιατί μπορεί να ήταν κατευθυνόμενα (ο ΣΥΡΙΖΑ  εκτός από αυτά της άμεσης επιρροής του, όλα τα  βλέπει κατευθυνόμενα).  Όμως εφημερίδες και site του Εβρου έγραφαν τα ίδια. Ούτε αυτά εμπιστεύονται;  

Παραθέτουμε  μια μικρή και αποσπασματική, αλλά ευκρινή εικόνα από άρθρο  του εκδότη της εφημερίδας  «Η ΓΝΩΜΗ» της Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Λασκαράκη, που γνωρίζει το πρόβλημα από πρώτο χέρι:  

«Στο Πέταλο του Πέπλου 8.000 στρέμματα  περίπου, στο μελισσοκομείο  στις Φέρες  220 στρέμματα   καις το κτήμα Μόραλη 150 στρέμματα βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος, ενώ πιο κάτω ένα τουρκικό κομμάτι γης  στον Μ αυράκανθο με 360 στρέμματα βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος.  Ολες αυτές  οι εκτάσεις καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες τους και μεταφέρουν    ακόμη και τρακτέρ και άλλα μηχανήματα  απρόσκοπτα με πρόχειρα γεφύρια, με πλωτά μέσα  ή και με τη βοήθεια του στρατού.    

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο  τοπικός  ελληνικός  Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων δημιούργησε ένα κανάλι  κοντά στην έμφραξη της παλιάς κοίτης «αποκόπτοντας» μια έκταση  16 στρεμμάτων, ώστε να αρδεύσουν  μια περιοχή στον Πόρο Φερών. Αυτή την περιοχή αμφισβητούν οι Τούρκοι. Δεν υπήρξε πάντως ούτε ανάρτηση σημαίας ούτε εγκαταστάθηκε στρατός στην περιοχή.  Ένα αντίσκηνο έστησαν στο δικό τους έδαφος». 

Αυτή ήταν η εικόνα. Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ με τα troll του ξεσήκωσε τέτοιο πατριωτικό καταγγελτικό οίστρο, που η  παρομοίωση με νέα  Ιμια ήταν το λιγότερο που γράφτηκε (Σε αρμονική συνήχηση βέβαια και τα ακροδεξιά troll).

Και μετά τα troll, ο  Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για  fake news επειδή ο υπουργός διέψευσε  εισβολή τουρκικής στρατοχωροφυλακής στη νησίδα! Ο Βούτσης είδε έλλειμα ενημέρωσης - παρότι δόθηκαν εξηγήσεις!  Ο Π. Ρήγας χαρακτήρισε την πολιτική ηγεσία  υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στον Εβρο  - (γι αυτά δηλ που δεν συνέβησαν! Ο δε πάντα… σοβαρός Κατρούγκαλος,  ρωτούσε ειρωνικά αν ο Πρωθυπουργός είναι ακόμα  στην Κρήτη.

Κυβέρνησαν πάνω από τέσσερα χρόνια. Θα έπρεπε να έχουν μάθει ότι σε αυτά τα θέματα πρώτα  ζητάς ενημέρωση και μετά κάνεις δήλωση με κριτική - και  -στην κυβέρνηση. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, πρώτα στο στόχαστρό σου βάζεις ασυζητητί την Τουρκία, για να της δείξεις ότι στο εσωτερικό  υπάρχει - και θα βρει απέναντί της - ένα  συμπαγές εθνικό μέτωπο. Αλλά αυτό απαιτεί  σοβαρότητα και ωριμότητα. 

Όμως  ποιοι είναι αυτοί  οι λάβροι πατριώτες που ένιωσαν  να προσβάλλονται  τα ιερά και όσιά τους, με την υποτιθέμενη απόβαση στον Εβρο; 

Αυτοί που κατάπιαν πρόθυμα  τη δήλωση Τσαβούσογλου πως οι ελληνικές αρχές ανοίγουν πυρ κατά λέμβων με πρόσφυγες που εντοπίζονται στο Αιγαίο. Ο ανυπόμονος Χαρίτσης μάλιστα έκανε τότε σκληρή ερώτηση στην κυβέρνηση – υιοθετώντας τις ανθελληνικές δηλώσεις Τσαβούσογλου! 

Αυτοί που κατάπιαν αμάσητη την τουρκική προπαγάνδα για νεκρό πρόσφυγα από ελληνικά πυρά στον Έβρο, και έκαναν σκληρή επίθεση από τα social media τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους Έλληνες δημοσιογράφους, επειδή… έκρυψαν  τη δολοφονία (δηλ.  επειδή δεν αναπαρήγαγαν το  fake της Τουρκίας)!  

Αυτοί που παρέδωσαν όνομα  και εθνικότητα στα Σκόπια και έβριζαν ως εθνικιστή και φασίστα όποιον αντιτίθετο. 

Αυτοί που η no borders νεολαία τους ήθελε να μην αντισταθεί η Ελλάδα στον Έβρο  και να περάσουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες απεσταλμένοι του Ερντογάν, ενώ κάποτε χαίρονταν  και  γιατί πήρε ο αέρας τον φράχτη!

Αυτοί που χαρακτήρισαν φασίστες τους  ντόπιους στον Έβρο, οι οποίοι συνέδραμαν τις ελληνικές δυνάμεις. Οι ντόπιοι στα σύνορα είχαν το φόβο μην  περάσουν οι ορδές του Ερντογάν  και δουν τα σπίτια τους να γίνονται ρημαδιό  – αλλά για τους no borders συριζαίους ήταν φασίστες και ακροδεξιοί, και για τον  βουλευτή Βαρεμένο βγήκαν με τα κυνηγητικά γιατί  ήθελαν να προφυλάξουν τις βίλες  τους - όπως ονόμασε  τα κυνηγετικά παραπήγματα στον δέλτα;  

Αυτοί που έλεγαν θα μειώσουμε του εξοπλισμούς και θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία.

Ο ξαφνικός, κραυγαλέος και λαϊκίστικος πατριωτισμός του ΣΥΡΙΖΑ  δεν ορρωδεί. Άνετα συνδυάζεται με τη no borders ιδεολογία του, αρκεί  αντιπολίτευση να γίνεται. Όμως τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για αντιπολίτευση τέτοιας ανωριμότητας, όταν απέναντι υπάρχει ένα επικίνδυνο κράτος. Ας το κατανοήσουν, γιατί θα τους το προσάψει η ιστορία. 

Και δεν είναι ίδιας επικινδυνότητας το θέμα με την αντιπολίτευση που υπέστησαν για την αναγνώριση των Σκοπίων. Εκεί ήταν  απλώς μια – απαράδεκτη για την στήλη -  πολιτική  επιλογή. Με την Τουρκία διακυβεύεται αίμα και εθνικός χώρος.