Έσσεξ: Κινέζοι οι 39 νεκροί - Από το Βέλγιο ξεκίνησε το φορτηγό

Έσσεξ: Κινέζοι οι 39 νεκροί - Από το Βέλγιο ξεκίνησε το φορτηγό

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί στο κοντέινερ ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο ήταν Κινέζοι, ανέφερε σε ένα τουίτ η Global Times.

Η εφημερίδα, την οποία εκδίδει η Λαϊκή Ημερησία, επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ανέφερε πως το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε στην εφημερίδα πως «δεν μπορεί να μεταδοθεί τίποτα τώρα».

Παράλληλα, βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους σε ιρλανδικό κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων.

Η αστυνομία ανακρίνει τον οδηγό του οχήματος ο οποίος κρατείται ως ύποπτος για φόνο ενώ δεν έχει ακόμη ταυτοποιήσει τα θύματα, όμως το ITV μετέδωσε πως είναι όλοι Κινέζοι. Η αστυνομία του Έσσεξ ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πληροφορία και προσώρας δεν υπάρχει σχόλιο από το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ή από την πρεσβεία της Κίνας στο Λονδίνο.

Νωρίτερα, σε διόρθωση της ανακοίνωσής της σχετικά με την πορεία του φορτηγού στο οποίο βρέθηκαν οι σοροί 39 ανθρώπων προχώρησε η αστυνομία του Εσσεξ. Σε αντίθεση με όσα είχαν γίνει γνωστά ότι το φορτηγό είχε ταξιδέψει από την Ιρλανδία στην Αγγλία, σε νεότερη ενημέρωσή της, η αστυνομία ανέφερε ότι τελικά το όχημα είχε φτάσει στην Αγγλία από το Βέλγιο, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη ανακοίνωσή της ήταν λανθασμένη.

Ειδικότερα, το φορτηγό, όπως σημείωσε είχε ξεκινήσει από την πόλη Zeebrugge του Βελγίου και είχε φτάσει στο Purfleet της Αγγλίας με πλοίο.

Στο μεταξύ η αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία έκανε εφόδους σε δύο σπίτια στην προσπάθεια εντοπισμού μελών εγκληματικών οργανώσεων που ενδέχεται να έχουν παίξει κάποιο ρόλο στην υπόθεση.

Τα σενάρια για τον θάνατο των 39

Τα βρετανικά μέσα προχωρούν τις τελευταίες ώρες σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο φορτηγό και οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα «οδήγησαν» στο θάνατο τους 38 ενήλικους και τον έναν έφηβο.

Το επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που ερευνούν από χτες το φορτηγό είναι πως οι 39 άνθρωποι πάγωσαν μέχρι. θανάτου μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία μέσα στη μονάδα του φορτηγού- ψυγείου , το οποίο θα έπρεπε να μεταφέρει μπισκότα, μπορεί να είχε φτάσει μέχρι και τους -25C.

Υπενθυμίζεται ότι οι 39 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας έφηβος, βρέθηκαν νεκροί σε βιομηχανικό πάρκο στο Εσσεξ, 32 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου, νωρίς την Τετάρτη, ενώ λεπτομέρειες για τα θύματα δεν έχουν γίνει γνωστές.

Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού που ήταν από τη Βόρεια Ιρλανδία συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι το φορτηγό ήταν καταγεγραμμένο στην πόλη της Βάρνας στο όνομα μιας εταιρείας, που ανήκει σε γυναίκα από την Ιρλανδία.