Επιθέσεις με γκαζάκια και απειλητικά συνθήματα κατά τριών βουλευτών της ΝΔ

Επιθέσεις με γκαζάκια και απειλητικά συνθήματα κατά τριών βουλευτών της ΝΔ
φωτογραφία αρχείου

Επιθέσεις στα γραφεία δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του Κώστα Γκιουλέκα στη Θεσσαλονίκη και της Μαριλένας Σούκουλη στην Κόρινθο, καθώς και στο σπίτι του βουλευτή Χ. Στεφανάδη στην Ικαρία, σημειώθηκαν την Τετάρτη. «Η Δημοκρατία και όσοι την υπηρετούν δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται από τους εχθρούς της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στην Θεσσαλονίκη, άγνωστοι έγραψαν απειλητικό μήνυμα στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζει το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα. Σύμφωνα με το GRTIMES, η επίθεση έγινε την ώρα της πορείας κατά του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας στο κέντρο της πόλης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που συμμετείχαν στην συγκέντρωση, βγήκαν από την πορεία και έγραψαν το σύνθημα στην πόρτα του κτιρίου.

Στην Κόρινθο, οι δράστες επιτέθηκαν με γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαριλένας Σούκουλη και σύμφωνα με το Korinthostv.gr, προκλήθηκαν υλικές ζημιές. 

Επίσης, λίγο πριν τις 12:00 το βράδυ της Τετάρτης, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλου Στεφανάδη, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα συνθήματα ανέφεραν «πρόστιμο 15.000» και «δεν φτάνει που τα έχετε κάνει σκ@@ά με την πανδημία, μας κοροϊδεύετε κιόλας».

Νέα Δημοκρατία: Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται από τους εχθρούς της

«Οι θρασύδειλες επιθέσεις τραμπούκων σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκαν σήμερα στο γραφείο του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκα με απειλητικά συνθήματα και στο γραφείο της βουλευτού Κορινθίας κ. Σούκουλη με γκαζάκια», σημειώνει η ΝΔ με ανακοίνωσή της. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις συγκεκριμένες ενέργειες και αναμένουμε το ίδιο και από τα υπόλοιπα κόμματα. Η Δημοκρατία και όσοι την υπηρετούν δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται από τους εχθρούς της», καταλήγει η ανακοίνωση.