Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια

Επιχείρηση σε πολυκατοικίες στην περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποίησαν άνδρες των ΜΑΤ, αποτρέποντας κουκουλοφόρους να προχωρήσουν σε επιθέσεις εναντίον τους από τις ταράτσες των κτιρίων. Εντόπισαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και στειλιάρια. Συνέλαβαν επτά άτομα που βρέθηκαν σε δώμα ταράτσας.

Υπενθυμίζεται ότι στους επιτελείς της ΕΛΑΣ υπήρχε ανησυχία ότι άτομα μπορεί να εισέλθουν σε κτίρια γύρω από το Πολυτεχνείο και να πετάνε πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τους άντρες της αστυνομίας από τις ταράτσες. 

Στη Στουρνάρη 4 αστυνομικοί έσπασαν την είσοδο πολυκατοικίας με πολιορκητικό κριό και έκαναν δύο προσαγωγές. Οι έξι συλλήψεις έγιναν στο δώμα της οδού Στουρνάρη 3-5 και η έβδομη έξω από το ίδιο κτίριο.

Δεν έγινε γνωστό μέχρι στιγμής αν και τί έχει βρεθεί στην πολυκατοικία στον οδό Στουρνάρη 4. 

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, βρίσκονταν σε δώμα της ταράτσας της πολυκατοικίας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Στον σχεδιασμό της αστυνομίας είναι η δημιουργία ενός κλοιού ασφαλείας περιμετρικά των Εξαρχείων, ώστε όταν ολοκληρωθεί η πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία, να αποτρέψουν σε άγνωστα άτομα να μπουν σε πολυκατοικίες της περιοχής.