Εντοπίστηκαν κοντάρια και κράνη σε ΙΧ μέλους του Επαναστατικού Αγώνα - 8 προσαγωγές
ΕΛΑΣ

Εντοπίστηκαν κοντάρια και κράνη σε ΙΧ μέλους του Επαναστατικού Αγώνα - 8 προσαγωγές

Κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες βρέθηκαν σε αυτοκίνητο στην οδό Σταδίου στο ύψος του αγάλματος του Κολοκοτρώνη, όταν αστυνομικοί το σταμάτησαν για έλεγχο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στους προσαχθέντες φέρεται να υπάρχει άτομο που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ενώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε, επικαλούμενο πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ πως πρόκειται για έναν 34χρονο, μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.  Το αυτοκίνητο με τα κατασχεθέντα, που οδηγούσε ο 34χρονος ανήκει στον πατέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζεται και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά τη λήξη της 18μηνης προσωρινής κράτησης του, ενώ στη συνέχεια καταδικάστηκε συνολικά σε 46 χρόνια κράτηση για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωση, με εκτιτέα ποινή 25 χρόνια.

Τελικά την 1η Μαρτίου 2019 αφέθηκε ελεύθερος με τέσσερις περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα: Υποχρεωτική διαμονή στον τόπο διαμονής του, απαγόρευση απομάκρυνσης από αυτήν παρά μόνο με άδεια εισαγγελέα, υποχρεωτική εμφάνιση στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής του κάθε 1η, 10 και 20 κάθε μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Συνολικά οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή 8 ατόμων που παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα, πλησίον του Πολυτεχνείου. Όλοι οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην ΓΑΔΑ για έλεγχο.

Διαβάστε Περισσότερα