Ενοποιούνται Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικό Έγκλημα - Τι θα γίνει με την Ε. Τουλουπάκη

Ενοποιούνται Εισαγγελία Διαφθοράς και Οικονομικό Έγκλημα - Τι θα γίνει με την Ε. Τουλουπάκη

Την ενοποίηση της εισαγγελίας Διαφθοράς με το Οικονομικό Έγκλημα ανακοίνωσε με επιστολή του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσιάρας είχε ταχθεί και στο παρελθόν υπέρ της συγχώνευσης των δύο εισαγγελιών υποστηρίζοντας, πως η εν λόγω κίνηση θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. 

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα, βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα με αφορμή το γεγονός ότι η Ελένη Τουλουπάκη παραμένει στη θέση της Εισαγγελέας Διαφθοράς παρά την άσκηση δίωξης εις βάρος της.

«Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων, δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών», αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και Δημήτρης Μπιάγκης, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης.