Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχεται η κακοκαιρία Μπάλλος - Ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης: Έρχεται η κακοκαιρία Μπάλλος - Ισχυρές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το οποίο, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από την Πέμπτη και αρχικά από τα δυτικά - νοτιοδυτικά.

Το νέο καιρικό σύστημα που φέρει την ονομασία ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς βόρειους ανέμους. Στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα μειωθεί αισθητά στη βόρεια Ελλάδα, κατά 6 με 7 βαθμούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα. 

Την Παρασκευή οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά ενώ το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.