Εισαγωγή στον καπιταλισμό

Εισαγωγή στον καπιταλισμό

Οι Φιλελεύθεροι κτίζουν τη δική τους βιβλιοθήκη. Αυτή την εβδομάδα ο Φιλελεύθερος του Σαββατοκύριακου 8-9 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί στα περίπτερα με δύο σημαντικά βιβλία. «Το μεγάλο Κραχ-Mεγάλοι μύθοι της μεγάλης ύφεσης» του Lawrence W. Reed και το βιβλίο «Εισαγωγή στον Καπιταλισμό» του Eamonn Butler.

Πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Βρετανίας έχει θολή εικόνα για τον καπιταλισμό. Και πολλοί στην Αριστερά, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος, αφιερώνονται στην ανατροπή του. Αυτό θα ήταν καταστροφικό, διότι, όπως υποστηρίζει ο Eamonn Butler σε αυτή την Εισαγωγή στον Καπιταλισμό, αποτελεί το θεμέλιο της ευημερίας μας και της φιλελεύθερης, συνεργατικής και δυναμικής κοινωνίας μας. Πολλές επικρίσεις του καπιταλισμού βασίζονται σε συνήθεις παρανοήσεις της έννοιάς του, μερικές από τις οποίες συμμερίζονται ακόμη και υποστηρικτές του καπιταλισμού.

Γραμμένο σε απλή γλώσσα και χωρίς να προϋποθέτει προηγούμενη γνώση οικονομικών, το βιβλίο αυτό βοηθά τους αναγνώστες να ξεπεράσουν αυτές τις παρανοήσεις. Εξηγεί τη φύση του κεφαλαίου –τη δημιουργία, συντήρηση και καταστροφή του– και τον ρόλο που παίζουν οι αγορές και τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στο να κάνουν τον καπιταλισμό να λειτουργήσει.

*Μαζί με την έκδοση αυτού του Σαββατοκύριακου θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο του  Lawrence W. Reed   «Το μεγάλο Κραχ-Mεγάλοι μύθοι της μεγάλης ύφεσης»