Εικόνες συνωστισμού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Εικόνες συνωστισμού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Εικόνες απίστευτου συνωστισμού παρατηρήθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν από το «κόκκινο», σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους. Παρά τη σημερινή έκκληση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια στη Βουλή να μην παρακινούνται οι πολίτες σε τέτοιες συγκεντρώσεις, περίπου 4.000 φοιτητές και άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν από τα Προπύλαια στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ανακοινώθηκε απαγόρευση έως και τις 6:00 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως, καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία- διαγραφές- πειθαρχικά», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.