Διπλάσιο πρόστιμο το Πάσχα - Αυστηροί έλεγχοι για τον κωδικό Β4
Ν. Χαρδαλιάς για άσκοπες μετακινήσεις

Διπλάσιο πρόστιμο το Πάσχα - Αυστηροί έλεγχοι για τον κωδικό Β4

Αυστηροποιούνται τα μέτρα για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων κατά το Πάσχα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει ότι διπλασιάζεται το πρόστιμο από τα 150 ευρώ στα 300, ενώ προβλέπεται και αφαίρεση πινακίδων για τους παραβάτες. 

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως η αύξηση του προστίμου θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, κατά το ίδιο διάστημα ο κωδικός Β4, δηλαδή η μετακίνηση για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, θα ελέγχεται αυστηρότερα από τις αρμόδιες αρχές. 

Ο υφυπουργός επισήμανε πως τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για τους λίγους που με ανευθυνότητα δηλώνουν σε δημοσκοπήσεις ότι θα μετακινηθούν κανονικά το Πάσχα προκειμένου να γιορτάσουν.

«Δεν θέλουν να αλλάξουν ούτε μία ημέρα τις συνήθειες τους λες και θα πάθουν κάτι. Επαναλαμβάνω την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει και οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους και δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «εννέα στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο».