Διπλάσια διαφορά για ΝΔ και Μητσοτάκη έναντι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα
Δημοσκόπηση MRB

Διπλάσια διαφορά για ΝΔ και Μητσοτάκη έναντι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφεται σε νέα έρευνα της εταιρείας MRB για το κεντρικό δελτίο του STAR.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ 25 με 3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Παράλληλα, χαρακτηριστική είναι η αποδοχή των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το το 70,6% να αξιολογεί θετικά τον πρωθυπουργό. Οι θετικές αξιολογήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα ανέρχονται στο 34,6%, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και στη συνέχεια έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8%.

Όσον αφορά του υπουργούς της κυβέρνησης, πρώτος στην αξιολόγηση έρχεται ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.

Σε άλλα ευρήματα της έρευνας, το 57,2% εμφανίζεται να συμφωνεί με την επαναλειτουργία λυκείων - γυμνασίων, ωστόσο το ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν το ερώτημα αφορά τα δημοτικά σχολεία.

Τέλος, το 82,2% των ερωτηθέντων ανησυχεί από αρκετά έως πολύ για την επόμενη μέρα στην οικονομία και το 71,1% για την πορεία της εργασίας τους, ενώ το 59,7% δηλώνει ότι θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας.