Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 21:08

-A +A

Δημοσκόπηση MRB: Διπλάσια διαφορά για ΝΔ και Μητσοτάκη έναντι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Τρίτη 19 Μαΐου 2020, 21:08
Διπλάσια διαφορά για ΝΔ και Μητσοτάκη έναντι ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα
-A +A

Ισχυρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό, διατηρεί η Νέα Δημοκρατία επί του ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφεται σε νέα έρευνα της εταιρείας MRB για το κεντρικό δελτίο του STAR.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜεΡΑ 25 με 3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Παράλληλα, χαρακτηριστική είναι η αποδοχή των πολιτών στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, με το το 70,6% να αξιολογεί θετικά τον πρωθυπουργό. Οι θετικές αξιολογήσεις για τον Αλέξη Τσίπρα ανέρχονται στο 34,6%, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και στη συνέχεια έρχεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8%.

Όσον αφορά του υπουργούς της κυβέρνησης, πρώτος στην αξιολόγηση έρχεται ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ακολουθούν ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης.

Σε άλλα ευρήματα της έρευνας, το 57,2% εμφανίζεται να συμφωνεί με την επαναλειτουργία λυκείων - γυμνασίων, ωστόσο το ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν το ερώτημα αφορά τα δημοτικά σχολεία.

Τέλος, το 82,2% των ερωτηθέντων ανησυχεί από αρκετά έως πολύ για την επόμενη μέρα στην οικονομία και το 71,1% για την πορεία της εργασίας τους, ενώ το 59,7% δηλώνει ότι θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα