Δημοσκόπηση Pulse: Τρεις στους δέκα ανεμβολίαστους δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν ποτέ το εμβόλιο

Δημοσκόπηση Pulse: Τρεις στους δέκα ανεμβολίαστους δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν ποτέ το εμβόλιο

Εξαιρετικά σκληρός απέναντι στην εκστρατεία «πειθώ» δείχνει ο πυρήνας όσων μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου. Το 40% δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί ποτέ ενώ το 24% δίνει μια γενική απάντηση ότι θα το κάνει αρκετά αργότερα χωρίς να προσδιορίζει το πότε. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, αθροιστικά προκύπτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξης του 64% όσων μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση οι οποίοι  απαντούν είτε ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν ποτέ είτε ότι αυτό θα συμβεί πολύ αργότερα.

 Στο ερώτημα προς όσους δεν έχουν κάνει ούτε μια δόση εάν θα εμβολιαστούν, το 36% απαντά σίγουρα όχι και το 21% μάλλον όχι. Στον αντίποδα σίγουρα ναι και μάλλον ναι απαντά ένα 40%. 

Στις παραπάνω ομάδες θα πρέπει να προστεθεί μια ακόμη ομάδα δύσπιστων,και συγκεκριμένα ένα 16% η οποία στο σχετικό ερώτημα απαντά ότι θα εμβολιαστεί μετά από 2-3 μήνες. 

Τα καλά νέα είναι ότι ένα συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 65% θεωρεί ότι πρέπει να είναι υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων οι οποίες έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Απέναντι σε μια τέτοια προοπτική συντάσσεται το 28% των ερωτηθέντων.

Στο φλέγον ερώτημα κατά πόσο θα επισκεφτείτε ένα χώρο αμιγή ή ένα μικτό χώρο ψυχαγωγίας, οι πλειοψηφία των απαντήσεων είναι υπέρ της πρώτης επιλογής, χωρίς ωστόσο η διαφορά με όσους επιλέγουν τη δεύτερη να Είναι πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα, το 52% συντάσσεται απαντά ότι θα προτιμήσει να επισκεφτεί ένα χώρο αποκλειστικά για εμβολιασμένους έναντι ενός 40% που επιλέγει τη λύση των μικτών χώρων.