Διχαστικές αντιλήψεις απηχούν οι δηλώσεις Τζανακόπουλου για «εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο»
Νέα Δημοκρατία

Διχαστικές αντιλήψεις απηχούν οι δηλώσεις Τζανακόπουλου για «εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο»

Στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων παραπέμπουν οι δηλώσεις Τζανακόπουλου, που απειλεί με εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο σε περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σε κλειστή κομματική εκδήλωση ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο Δημόσιο λέγοντας χαρακτηριστικά «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν».

Οι δηλώσεις του κ.Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσίπρα-Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, δείχνουν το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουν τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες, τονίζει η ΝΔ. Και προσθέτει ότι «ότι όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία».

Σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα parapolitika.gr, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Χρειάζονται συγκεκριμένες και πολύ τολμηρές παρεμβάσεις έτσι ώστε να σπάσουν αυτά τα δίκτυα εξουσίας στο εσωτερικό του ελληνικού διοικητικού μηχανισμού.

Εκεί που, πρέπει να πούμε πως, εξαιτίας των πιέσεων των μνημονιακών και εξαιτίας των ειδικών καταστάσεων της περιόδου 2015-2019, δεν κάναμε όλα όσα θα θέλαμε να έχουμε κάνει.

Νομίζω ότι επιτρέψαμε ή ανεχτήκαμε σε μεγάλο βαθμό πολυπλόκαμους και βαθείς μηχανισμούς να φιλτράρουν και να φρενάρουν πολιτικές επιλογές, να δημιουργούν εμπόδια σε συγκεκριμένες κυβερνητικές επιλογές και αυτό νομίζω πως το βρήκαμε σε μεγάλο βαθμό μπροστά μας.

Είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε σε πάρα πολύ μεγάλο βάθος -τον τρόπο δηλαδή που αυτού του τύπου οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».