Διαμαρτυρίες γονέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις μάσκες - «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»

Διαμαρτυρίες γονέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις μάσκες - «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν γονείς και ορισμένοι εκπαιδευτικοί ενάντια στη χρήση μάσκας στα σχολεία, τόσο στο κέντρο του Συντάγματος, όσο και στην πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ σε όλες τις διαμαρτυρίες οι συμμετέχοντες δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, ούτε φόραγαν μάσκες.

ΟΙ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν μετά από διαδικτυακό κάλεσμα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για τη χρήση μάσκας με σύνθημα «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΕΣΤ» και «ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ», καθώς και «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας. Όχι στα υποχρεωτικά εμβόλια, μάσκες και μαζικά τεστ».

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης στην Αθήνα δήλωναν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο με μάσκα.

Αντίστοιχα η ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου παρευρέθηκαν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης περίπου 600 διαμαρτυρόμενοι, ενώ, στο χώρο της συγκέντρωσης είχαν στηθεί τραπεζάκια και συλλέγονται υπογραφές. Οι υπογράφοντες ζητούν να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο σχολικό περιβάλλον, σύμφωνα με το thestival.gr.  Επίσης, αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν διακριτικά τη διαδήλωση.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, μερίδα συγκεντρωμένων με μαύρα ρούχα επιτέθηκε φραστικά στα τηλεοπτικά συνεργεία που πήγαν να καλύψουν την εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έτρεψαν σε φυγή δύο άτομα που φέρονται ότι ήταν αλλοδαποί.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως Πάτρα, Αίγιο, Ηράκλειο και Λάρισα. Σε όλες τις συγκεντρώσεις οι διαδηλωτές, έκαψαν, ποδοπάτησαν μάσκες

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις συγκεντρώσεις οι συμμετέχοντες δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, ούτε φόραγαν μάσκες.