ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Φον ντερ Λάιεν: Δέσμευση AstraZeneca για ακόμα 9 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ

Δέσμευση AstraZeneca για ακόμα 9 εκατ. εμβόλια στην ΕΕ

Εννιά εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της, που μόλις εγκρίθηκε από τις ευρωπαϊκές αρχές την Παρασκευή, θα παραδώσει στο α’ τρίμηνο του έτους τελικά η AstraZeneca.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το απόγευμα της Κυριακής, η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι θα παραδώσει 40 εκατομμύρια δόσεις ως τις 31 Μαρτίου, έναντι 31 εκατομμυρίων που είχε ενημερώσει ότι θα μπορέσει να παραδώσει πριν εννιά μέρες, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. Eπιπροσθέτως η κ. φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η εταιρεία θα επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα στην Ε.Ε.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε με ανάρτησή της στο twitter:

«Προχωράμε στα εμβόλια. Η AstraZeneca θα παραδώσει 9 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις το πρώτο τρίμηνο (συνολικά 40 εκατομμύρια) σε σύγκριση με την προσφορά της προηγούμενης εβδομάδας και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις μία εβδομάδα νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η εταιρεία θα επεκτείνει επίσης την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη».

Aξίζει να επισημανθεί πως το tweet της προέδρου της Κομισιόν ήρθε λίγη ώρα μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε με τους επικεφαλής των εταιρειών που παρασκευάζουν τα εμβόλια για τα οποία η Ε.Ε. έχει υπογράψει συμβάσεις προ-αγοράς – δηλαδή τις BionNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Curevac και Sanofi- μεταξύ των οποίων και ο Πασκάλ Σοριό, CEO της AstraZeneca.