ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Υπ. Παιδείας: Δε θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις- Στις 11 Ιουνίου οι πανελλήνιες

Δε θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις- Στις 11 Ιουνίου οι πανελλήνιες

Δεν θα πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις φέτος ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

«Αφουγκραζόμαστε τη γενικότερη πίεση των μαθητών και θεωρήσαμε σημαντικό να αφιερώσουν οι μαθητές περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης διδασκαλία και στην εμβάθυνση της ύλης», εξήγησε η υπουργός.

Παράλληλα η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε την παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια, ενώ στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για γενικά λύκεια και 15 Ιουνίου για επαγγελματικά λύκεια.

Το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

«Μεγάλη σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει η καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων και τα self test», εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου με τη σχολική σεζόν να παίρνει φέτος παράταση λόγω της πανδημίας. 

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε, επίσης, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και στη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων, είτε σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια. Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Όπως και στο Λύκειο, και στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι δυο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες. 

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, ενώ αναφορικά με τα self tests σημείωσε ότι έχουν βγει θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Όσο αφορά τα πανεπιστήμια, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Τέλος, 367.868 αιτήσεις voucher για αγορά τάμπλετ ή λάπτοπ έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για ισάριθμους μαθητές, από 4 έως 24 χρονών.