CNN: Ο Πούτιν τοποθετεί νέο στρατηγό για να χτυπήσει το Ντονμπάς

CNN: Ο Πούτιν τοποθετεί νέο στρατηγό για να χτυπήσει το Ντονμπάς

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τις αποτυχίες στο Κίεβο και την αλλαγή των σχεδίων της Μόσχας αποφάσισε να διορίσει νέο στρατηγό για να καθοδηγεί τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, είπαν στο CNN ένας Αμερικανός κι ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Το δημοσίευμα έρχεται μετά τις χθεσινές πληροφορίες του BBC περί αλλαγής στην ηγεσία των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο, η αλλαγή αυτή γίνεται ώστε να αλλάξει ο συντονισμός των ρωσικών δυνάμεων, με στόχο, πλέον, μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Ντονμπάς, αντί μιας γενικευμένης επιχείρησης στην ουκρανική επικράτεια. 

«Θα δούμε πόσο αποτελεσματική θα είναι αυτή η κίνηση. Το ρωσικό δόγμα, οι ρωσικές τακτικές παραμένουν σχεδόν ίδιες από το Αφγανιστάν. Κάνουν τα πράγματα με τον ίδιο παλιό τρόπο», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο CNN και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει την παραδοχή των Ρώσων ότι τα πάνε εξαιρετικά άσχημα και ότι πρέπει να κάνουν κάτι διαφορετικό».

Τα ηνία της επίθεσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναλαμβάνει ο στρατηγός Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ, ο οποίος ήταν ο πρώτος διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στη Συρία, μετά την αποστολή στρατευμάτων του Πούτιν εκεί τον Σεπτέμβριο του 2015 για να στηρίξουν την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πούτιν φέρεται να άλλαξε τον επικεφαλής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία