Ο Πούτιν φέρεται να άλλαξε τον επικεφαλής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο Πούτιν φέρεται να άλλαξε τον επικεφαλής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Στην αντικατάσταση του επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρούν στην Ουκρανία προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με δυτικό αξιωματούχο που επικαλείται το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο BBC, νέος επικεφαλής τέθηκε ο στρατηγός Αλεξάντερ Ντβορνίκοφ, στρατιωτικός με μεγάλη εμπειρία από τις επιχειρήσεις της Ρωσίας στη Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συγκεκριμένη κίνηση του Κρεμλίνο έχει ως στόχο να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των μονάδων του στρατού, οι οποίες, μέχρι πρότινος, λειτουργούσαν μεμονωμένα.

Όπως δήλωσε ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας στη Ρωσία Σερ Ρόντερκ Λάιν στο skynews, ο Πούτιν απέτυχε στους στρατιωτικούς του στόχους και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που οι Ρώσοι επικεντρώνουν εκ νέου τις προσπάθειες τους στον νότο και στην ανατολή».

«Έχουν τοποθετήσει έναν νέο στρατηγό με αρκετά άγριο ιστορικό στη Συρία για να προσπαθήσει να κερδίσει τουλάχιστον κάποια εδάφη στο ντονέτσκ που ο Πούτιν θα μπορούσε να παρουσιάσει ως νίκη», σημείωσε.