7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Χατζηδάκης: Τέλη Οκτωβρίου τα αναδρομικά - Ειδικό μπόνους για τους νέους εργαζόμενους

Χατζηδάκης: Τέλη Οκτωβρίου τα αναδρομικά - Ειδικό μπόνους για τους νέους εργαζόμενους
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Επιδότηση σχετικά με την εργασία τους,  με ειδικό μπόνους από το κράτος και τους εργοδότες, θα λάβουν οι νέοι, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας. Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά στην πλειοψηφία τους.

Οι νέοι θα έχουν μια ειδική θέση στην ομιλία τους πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι νέοι θα λάβουν μια επιδότηση σχετικά με την εργασία τους με ειδικό μπόνους από το κράτος και τους εργοδότες, Επίσης, αναμένεται και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όσον αφορά τις συντάξεις, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι περίπου 1,8 εκατ. συντάξεις, επανυπολογίζονται για τους συνταξιούχους προ του 2016. Από αυτές οι περίπου 120 χιλιάδες είναι δύσκολες περιπτώσεις, με λάθη στα στοιχεία. Το ένα εκατομμύριο συντάξεις από τις υπόλοιπες έχουν δοθεί σε συνταξιούχους με κάτω από 30 χρόνια ασφάλισης.  Επομένως, μένουν 750 χιλιάδες συντάξεις που αφορούν τους συνταξιούχους με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, είπε ο υπουργός. 

Διευκρίνισε, όμως, ότι από αυτούς υπολογίζεται ότι περίπου οι 150 χιλιάδες συνταξιούχοι δικαιούνται να πάρουν αναδρομικά, τα οποία δεν θα είναι τόσα πολλά σε σχέση με την άλλη κατηγορία συνταξιούχων. «Οι υπόλοιποι δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις του νόμου», ανέφερε.

Τέλος, επιβεβαίωσε πως τέλη Οκτωβρίου θα πληρωθούν τα αναδρομικά στην πλειοψηφία τους.