Χαιρετισμός Σπήλιου Λιβανού για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Χαιρετισμός Σπήλιου Λιβανού για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

«Σήμερα, 8 Μαΐου, ημέρα γέννησης, του μεγάλου ευεργέτη Ερρίκου Ντυνάν, η υφήλιος ολόκληρη τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου» ανέφερε σε μήνυμά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Και πρόσθεσε «H αξία του ρόλου του αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα σε έκτακτες συνθήκες παγκόσμιας κρίσης, όπως η πρωτόγνωρη πανδημία του Covid-19, καθώς οι δράσεις του καθίστανται «σύμμαχοι» και αρωγοί των εθνικών προσπαθειών για τη διαχείρισή της».

Παράλληλα ο κ. Λιβανός υπογράμμισε ότι «από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, ο Ερυθρός Σταυρός, καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες σε ολόκληρο τον κόσμο για την ανακούφιση ανθρώπων από αρρώστιες, λιμούς, καταστροφές και πολέμους. Διδάσκει με την προσφορά του την υποστήριξη και αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο» και «απέδειξε για μία ακόμη φορά την ευαισθησία, την οργάνωση, αλλά και τα άμεσα αντανακλαστικά του. Στην περίοδο της πανδημίας εντατικοποίησε και πολλαπλασίασε τις δράσεις παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, βοηθώντας σημαντικά στην «αποσυμφόρηση» του ΕΣΥ. Και εστίασε ιδιαίτερα σε ευάλωτες ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι, οι άστεγοι, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι μετανάστες κ.α., που έχουν πληγεί καίρια από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Κλείνοντας το μήνυμά του υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε πως «ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής που προασπίζει τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Όλοι μαζί και ο κάθε εθελοντής ξεχωριστά αξίζει θερμών συγχαρητηρίων» ενώ ευχαρίστησε τον «τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τα 144 χρόνια προσφοράς του στην πατρίδα μας αλλά και τον Δόκτορα Αντώνη Αυγερινό για την καθοριστική συμβολή του στην προσπάθεια αυτή.