Χ. Θεοχάρης: Ατυχής η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης - Η Ελλάδα εντός των ορίων ασφαλείας

Χ. Θεοχάρης: Ατυχής η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης - Η Ελλάδα εντός των ορίων ασφαλείας

Ως «πραγματικά ατυχή» χαρακτήρισε την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να βάλει την Ελλάδα στην «κόκκινη λίστα» των χωρών όπου μαίνεται ο κορονοϊός ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι «η απόφαση αυτή δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία».

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε στο βρετανικό Sky News για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους Βρετανούς τουρίστες. Υπενθυμίζεται ότι 60.000 Βρετανοί επισκέπτες προσπαθούν να φύγουν το συντομότερο από την Ελλάδα για να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Η παρουσιάστρια του Sky News, Kay Burley, ζήτησε την άποψη του κ. Θεοχάρη, ο οποίος τόνισε ότι «είναι μια πολύ ατυχής απόφαση και δεν δικαιολογείται από τα στοιχεία. Σας υπενθυμίζω ότι τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι το όριο που έχει επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και εμείς είμαστε κάπου μεταξύ 13 και 14, με πτωτική τάση. Πρόκειται, λοιπόν, για πραγματικά ατυχή, κατά την άποψή μας, απόφαση».

Η δημοσιογράφος στη συνέχεια ανέφερε ότι υπάρχουν υπαινιγμοί ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν εντελώς ανοιχτή ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, για να μπορέσει να διατηρήσει τον τουρισμό στη χώρα».

«Αυτό σίγουρα δεν αληθεύει. Έχουμε δουλέψει πολύ στενά με τη βρετανική κυβέρνηση. Μάλιστα, έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τεστ που κάνουμε στα hotspots, σε περιοχές για τις οποίες έχουν επιφυλάξεις και έχουμε μοιραστεί όλα τα δεδομένα μαζί τους. Και εξακολουθούμε να είμαστε μια από τις χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα κορονοϊού. Σίγουρα, λοιπόν, αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, λαμβάνουμε αυστηρές και δύσκολες αποφάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου βλέπουμε να υπάρχει συγκέντρωση κρουσμάτων, αψηφώντας τις οικονομικές συνέπειες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας και των επισκεπτών μας», απάντησε ο κ. Θεοχάρης.