Χ. Γώγος: Εξετάζονται μάσκες παντού και ηλικιακοί περιορισμοί στις μετακινήσεις

Χ. Γώγος: Εξετάζονται μάσκες παντού και ηλικιακοί περιορισμοί στις μετακινήσεις

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες που επαναλήφθηκαν χθες βράδυ, παρόλο που ήταν η πρώτη νύχτα εφαρμογής του μέτρου για κλείσιμο περιπτέρων και μίνι-μάρκετ τα μεσάνυχτα, εξέφρασε ο Χ. Γώγος τονίζοντας πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, εξετάζονται περαιτέρω μέτρα όπως η χρήση μάσκας παντού και οι ηλικιακοί περιορισμοί όσον αφορά τις μετακινήσεις.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής ανέφερε πως οι εικόνες από τις πλατείες «με προβληματίζουν πολύ, και την Επιτροπή και την Πολιτεία. Είναι ένα θέμα που πρέπει να λήξει». «Δεν βλέπω να φοράνε ούτε καν μάσκες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αν δεν περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, ο κ. Γώγος ανέφερε ότι εξετάζονται και άλλα μέτρα, κάνοντας λόγο για χρήση μάσκας παντού, περιορισμό δραστηριοτήτων από κάποια ώρα και μετά, μεγάλη αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων που απασχολούνται με τηλεργασία σε όλες τις επιχειρήσεις και ηλικιακούς περιορισμούς στις μετακινήσεις.

«Είναι όλα ανοιχτά», όπως τόνισε, «γιατί πάνω απ' όλα είναι η δημόσια υγεία».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι από Δευτέρα, Τρίτη θα δουν οι ειδικοί πως αποδίδουν τα υπάρχοντα μέτρα για να προχωρήσουν στην επόμενη δέσμη μέτρων που είναι στο τραπέζι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Επιπλέον δήλωσε πως μπορεί κάποιος να κολλήσει μαζί και γρίπη και κορονοιό και αναφερόμενος στο εμβόλιο της γρίπης είπε πως ο covid-19 είναι ένας λόγος παραπάνω για να γίνει το εμβόλιο και «να θωρακιστούμε από την κοινή γρίπη ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά της».