8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Θα επισκεφθεί τη Μόσχα τον Φεβρουάριο για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό της

Βρετανίδα ΥΠΕΞ: Θα επισκεφθεί τη Μόσχα τον Φεβρουάριο για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό της
Ap Images

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας αναμένεται ότι θα επισκεφθεί τον Φεβρουάριο τη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό της, τον Σεργκέι Λαβρόφ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο μια διπλωματική πηγή.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη αυτή θα γίνει σε μια περίοδο έντασης στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση, με αφορμή την ουκρανική κρίση. Ο Λαβρόφ είχε χθες συνομιλίες για το θέμα αυτό με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν.

«Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ζήτησε να της δοθεί η ευκαιρία να ταξιδέψει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Λαβρόφ. Η Μόσχα συμφώνησε για την επίσκεψη αυτή, τον Φεβρουάριο, όπως ανέφερε η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της στο ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία και απείλησαν τη Ρωσία με σοβαρές οικονομικές κυρώσεις στην περίπτωση που εισβάλει.

Υπογραμμίζεται ότι την Δευτέρα το Λονδίνο ανακοίνωσε ότι άρχισε να εφοδιάζει την Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, με αντιαρματικά όπλα ώστε να την βοηθήσει να αμυνθεί στην περίπτωση εισβολής από τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ