Βρετανία: Μέχρι τρεις οικογένειες σε σπίτι για τα Χριστούγεννα ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Βρετανία: Μέχρι τρεις οικογένειες σε σπίτι για τα Χριστούγεννα ανακοίνωσε ο Τζόνσον

Μετά την απόφαση για άρση του lockdown, στις 2 Δεκεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στην περίοδο των Χριστουγέννων, με σκοπό την προφύλαξη από τη διασπορά της πανδημίας.

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ μέχρι τρεις οικογένειες θα μπορούν να συναντηθούν σε σπίτι τις μέρες των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα απ;o τις 23 ως 27 Δεκεμβρίου. Ωστόσο απαγορεύονται οι συναντήσεις σε άλλους χώρους, όπως ξενοδοχεία ή χώρους διασκέδασης. 

Οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν μεταξύ των περιοχών που είναι σε διαφορετικά επίπεδα επιτήρησης και σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν από και προς τη Βόρεια Ιρλανδία για μια επιπλέον ημέρα και στις δύο πλευρές αυτής της περιόδου, για να επιτρέψουν τον επιπλέον χρόνο ταξιδιού.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε χθες στο κοινοβούλιο τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που θα τεθούν σε εφαρμογή όταν λήξει το γενικό lockdown στην Αγγλία, στις 2 Δεκεμβρίου, προειδοποιώντας όμως ότι σε ορισμένες περιοχές αντί να χαλαρώσουν, μπορεί να ενισχυθούν.

Η ανακοίνωση που έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης για το χειμερινό σχέδιο της κυβέρνησής του διακόπηκε απότομα λόγω ενός τεχνικού προβλήματος στον ήχο. Ωστόσο ο Τζόνσον πρόλαβε να δηλώσει ότι είναι ορατή πλέον η έξοδος από το τούνελ της πανδημίας, αν και τα φετινά Χριστούγεννα, δεν θα είναι φυσιολογικά.

Ο Τζόνσον είχε δεσμευτεί ότι δεν θα παρέτεινε την καραντίνα πέραν της 2ας Δεκεμβρίου και επανέλαβε ότι ελπίζει πως όλο οι άνθρωποι στη χώρα θα μπορέσουν να βρεθούν με τους αγαπημένους τους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.