8ος χρόνος, ημέρα 2397η
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Βρετανία - Αρχηγός Εργατικών: Ο πρωθυπουργός παραβίασε τον νόμο και στη συνέχεια είπε ψέματα

Βρετανία - Αρχηγός Εργατικών: Ο πρωθυπουργός παραβίασε τον νόμο και στη συνέχεια είπε ψέματα
AP Photo/Alastair Grant

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραβίασε τον νόμο και στη συνέχεια είπε ψέματα σχετικά με τα πάρτι που διοργανώνονταν στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια της καραντίνας.

"Νομίζω ότι παραβίασε τον νόμο. Νομίζω ότι σχεδόν το παραδέχτηκε ότι παραβίασε τον νόμο", είπε ο Κιρ Στάρμερ στο BBC επικαλούμενος τη συγγνώμη του Τζόνσον στο κοινοβούλιο επειδή παρέστη και ο ίδιος σε ένα τέτοιο πάρτι.

"Νομίζω ότι μετά είπε ψέματα για αυτό που είχε συμβεί", εκτίμησε ο ίδιος.

Στήριξη στον Tζόνσον δίνει το «νούμερο δύο» των Συντηρητικών

Ο συμπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, Όλιβερ Ντάουντεν, δήλωσε σήμερα ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου παρά το σκάνδαλο με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την περίοδο της καραντίνας, γιατί έχει λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, ανάμεσά τους και η έκκληση που έκανε στους πολίτες να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση, κάτι που βγάζει τη χώρα από το νέο κύμα της πανδημίας εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον.

Σημειώνεται ότι οι βρετανικές αρχές έχουν δει "θετικά δεδομένα" σχετικά με τα κρούσματα του κορονοϊού που μας δίνουν "μια ανάπαυλα για ελπίδα και αισιοδοξία" ότι η χώρα "ξεπερνάει το χειρότερο στάδιο της Όμικρον", ανέφερε ο Ντάουντεν.

Υπενθυμίζεται ότι το σκάνδαλο με τα πάρτι έχει προκαλέσει εκκλήσεις για παραίτηση του Τζόνσον, ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, και έχει δώσει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις στους αντιπολιτευόμενους Εργατικούς.

Σύμφωνα πάντως με τον Ντάουντεν, ο Τζόνσον θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κουλτούρα στους κόλπους της κυβέρνησής του που είχε ως αποτέλεσμα την διοργάνωση πολλών συγκεντρώσεων του προσωπικού της πρωθυπουργικής κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια των λοκντάουν.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Τη μεγαλύτερη διαφορά από το 2013 έχουν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών

Mirror: Τα «πάρτι της Παρασκευής» γίνονταν συστηματικά με παρότρυνση του Μπόρις Τζόνσον

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ