7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Βουλή: Κυρώθηκε η εναρμόνιση νομοθεσίας με τον επικαιροποιημένο κώδικα Αντιντόπινγκ

Βουλή: Κυρώθηκε η εναρμόνιση νομοθεσίας με τον επικαιροποιημένο κώδικα  Αντιντόπινγκ

Με συντριπτική πλειοψηφία και χωρίς καμία αρνητική ψήφο, κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο κώδικα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΚΙΝΑΛ ενώ ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Οι εκλογές στις Αθλητικές Ομοσπονδίες βρέθηκαν εκ νέου, στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και της αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απέρριψε τις κατηγορίες εναντίον του για «παρεμβάσεις στις εκλογές των αθλητικών Ομοσπονδιών και προσπάθεια χειραγώγησης και κομματικοποίησης τους» και επιτέθηκε, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας του ότι κάνει «πολιτική των sites» ενώ τον κάλεσε να καταθέσει στη Βουλή ό,τι στοιχείο έχει.

«Κάνετε πολιτική των sites. Σας προκαλώ για άλλη μια φορά, να μην κρύβεστε πίσω από το δαχτυλάκι σας και να καταθέσετε οτιδήποτε έχετε για αυτά που ισχυρίζεστε περί δήθεν παρεμβάσεων μου. Σε αυτές τις εκλογές των Ομοσπονδιών, κερδισμένη είναι η ανανέωση, ο καθαρός αθλητισμός και κυρίως η διαφάνεια», αντέτεινε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλα τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν στο τιμόνι των Ομοσπονδιών, εκφράζοντας την βεβαιότητα του ότι «σε συνεργασία με την ΕΠΟ θα προσφέρουν σημαντικό έργο στον αθλητισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ