Βορίδης: Η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει την επέκαταση της υποχρεωτικότητας

Βορίδης: Η πορεία της πανδημίας θα καθορίσει την επέκαταση της υποχρεωτικότητας

Στο ζήτημα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους δημόσιους υπαλλήλους αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο, όμως η θέσπισή της εξαρτάται από την εξέλιξη και την πορεία της πανδημίας.

«Απάντησε ο πρωθυπουργός σε αυτό... Τι είπε; αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αυτό δεν είναι κάτι το οποία εξετάζεται. Όμως να είμαστε σαφείς και να είμαστε ξεκάθαροι… Αυτό, η περαιτέρω θέσπιση υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες πλην των υγειονομικών, εξαρτάται από την εξέλιξη και την πορεία της πανδημίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε, μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων. Θα δούμε πώς θα πάει εκεί, και θα δούμε τι χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Η οικονομία θα πάει καλά και θα δώσουμε και άλλα
 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πεδίο της οικονομίας και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, τόνισε πως «η οικονομία του χρόνου θα πάει καλύτερα, και θα δώσουμε και άλλα» ενώ σχολιάζοντας την απροσδόκητα μεγάλη αύξηση του ποσοστού της ανάπτυξης ανέφερε πως «όταν έχεις λογαριάσει ότι η ανάπτυξή σου θα είναι στο 2,9% - 2,8% και σου βγαίνει κατ’ ελάχιστον στο 6% έχεις δημοσιονομικό χώρο 3 μονάδες του ΑΕΠ, όταν έχεις υπολογίσει ότι ο τουρισμός σου με ένα ορισμένο τρόπο και ο τουρισμός σου έχει ανέβει πάνω από το 2019, στην πραγματικότητα έχεις πάρα πολύ καλή πορεία της οικονομίας. Τι λέμε; ως κόμμα έχω δεσμευθεί ότι θα μειώνω φόρους, εισφορές και ΕΝΦΙΑ προεκλογικά, αρκεί να έχω τη δημοσιονομική δυνατότητα. Την έχω; Είναι αποφάσεις με βάση το προεκλογικό μου πρόγραμμα». 

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στη συνταγματική προθεσμία
 

Ξεκάθαρος επίσης ήταν και για το πότε θα πραγματοποιηθούν εκλογές λέγοντας πως αυτές θα γίνουν στη συνταγματική προθεσμία, όπως έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, «περάσαμε τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας εξαιτίας του λοκντάουν ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρχει καθολικό λοκντάουν, έχουμε στα χέρια μας το εμβόλιο, έχουμε θεαματική ανάκαμψη την ταχύτερη της ΕΕ, και μπροστά μας μια χρονιά που θα αρχίσουν να πέφτουν τα χρήματα του Ταμείου (Ανάπτυξης). Εξαιτίας της μεγάλης ρευστότητας που ρίχνουν οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία χρήματος, ωριμάζουν και τρέχουν χρηματοδοτικά προγράμματα και που θα μάς δώσουν μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες».