Bloomberg: Οι λόγοι που ταξιδιωτικοί πράκτορες προτείνουν Ελλάδα στους Αμερικανούς για διακοπές

Bloomberg: Οι λόγοι που ταξιδιωτικοί πράκτορες προτείνουν Ελλάδα στους Αμερικανούς για διακοπές

Τους λόγους για τους οποίους φέτος οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προτείνουν Ελλάδα, μεταξύ των υπολοίπων μεσογειακών χωρών, στους Αμερικανούς για τις θερινές διακοπές, παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, παραθέτοντας τα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο άνοιγμα τον συνόρων από το Μάιο.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι μεγάλος αριθμός Αμερικανών εκφράζει την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Ευρώπη και μάλιστα τις Μεσογειακές χώρες, καθώς άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, αλλά και την Ιταλία ακολουθούν πολιτική παρατεταμένου lockdown και εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων.

Σημειώνει επίσης ότι η προοπτική της υιοθέτησης πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ, αναπτέρωσε κάπως τις ελπίδες, αλλά οι ρυθμοί χελώνας στην εκστρατεία εμβολιασμού στα κράτη μέλη της - που υπολογίζουν να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων μέχρι το τέλος του καλοκαιριού τις περιορίζει εκ νέου τις ελπίδες.

Σύμφωνα με τον ιδρυτής και CEO του διαδικτυακού luxyry ταξιδιωτικού γραφείου Skylark, Πολ Τουμπόφσκι, ο οποίος μίλησε στο διεθνή Πρακτορείο, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι πετούν απλώς βελάκια στο χάρτη», στην προσπάθειά τους να βρουν που θα κάνουν φέτος διακοπές και επισήμανε τα πολλά πλεονεκτήματα της χώρας μας για τις θερινές διακοπές των Αμερικανών:

«Η Ελλάδα διαθέτει πολλά ξενοδοχεία με εξωτερικούς χώρους και δεν είχαν πολλά προβλήματα πέρυσι το καλοκαίρι», λέει. Πιστεύει δε ότι η απόφαση της Ελλάδας να ανοίξει τα σύνορά της στους τουρίστες ίσως ασκήσει πίεση και σε άλλες χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, αλλά δεν θεωρεί ότι οι Αμερικανοί θα μπορέσουν πριν τον Αύγουστο να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Ευρώπη.

Ο Τζακ Έζον της Embark Beyond, ενθαρρύνει τους πελάτες του να κάνουν κρατήσεις για βίλες και θέρετρα στην Ελλάδα και το Μπόντρουμ της Τουρκίας.  Υποσχόμενη για τους Αμερικανούς φαίνεται κι η περίπτωση της Κύπρου, που θα υποδεχθεί από τον Μάιο εμβολιασθέντες Βρετανούς, ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει σύντομα και η Πορτογαλία.

«Η Emirates ξαναρχίζει την 1η Ιουνίου της πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα και θέλουμε οι πελάτες μας να είναι οι πρώτοι που θα πάρουν θέσεις, όταν συνειδητοποιήσουν ότι τίποτε άλλο δεν θα θα είναι ανοικτό. Αν αυτό είναι το μόνο μέρος που θα μπορούν να πάνε, θα γίνει πανζουρλισμός», προβλέπει. Οι ξενοδόχοι στην Ελλάδα ποντάρουν σ’ αυτό.

Γι΄ αυτό κι ο Έζον της Embark Beyond συμβουλεύει τους πελάτες του να κλείσουν σίγουρες διακοπές στις ΗΠΑ, την Ελλάδα ή την Τουρκία, αλλά και σε άλλους επιθυμητούς προορισμούς, όπως η Ιταλία και η Γαλλία με δικαίωμα επιστροφής χρημάτων, και να καταλήξουν όταν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

«Η Ελλάδα έκανε φανταστική δουλειά πέρυσι προετοιμαζόμενη για την τουριστική σεζόν και λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Είμαστε το τέλειο μέρος για την επανεκκίνηση του τουρισμού το 2021», αναφέρει στο Bloomberg  ο Ντάνιελ Κέρτσνερ, ιδιοκτήτης συγκροτήματος με έξι βίλες στη Σαντορίνη.