Βλάβη παρουσίασε το ένα από τα δύο καναντέρ που απέστειλε η Ελλάδα
Κύπρος

Βλάβη παρουσίασε το ένα από τα δύο καναντέρ που απέστειλε η Ελλάδα

Βλάβη παρουσίασε το ένα από τα δύο καναντέρ τα οποία απέστειλε η Ελλάδα προκειμένου να συμβάλλουν στο έργο της πυρόσβεσης της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει στην επαρχία Λεμεσού από χτες το απόγευμα.

Ειδικότερα, την πληροφορία για τεχνικό πρόβλημα του αεροσκάφους έδωσε στη δημοσιότητα ο υπεύθυνος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής και επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.

Σύμφωνα με τον κο Κεττή, εντός των επομένων ωρών θα αναχωρήσει τρίτο καναντέρ από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο και ανακρίνεται για τη μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό, προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά.

Σημειώνεται ότι με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότητα Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, το πύρινο μέτωπο πέρασε από τον Αρακαπά και επεκτείνεται προς τις βουνοπλαγιές με κατεύθυνση βορειοανατολικά, ενώ έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μελίνη, Επταγώνια και Συκόπετρα. Επίσης δόθηκαν οδηγίες για να εκκενωθούν τα χωριά Οδού, Ορά, Φαρμακάς και Αγίοι Βαβατσινιάς, Βαβατσινιά.

Παράλληλα αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου Ήφαιστος, όπως δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.