8ος χρόνος, ημέρα 2271η
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022

Βερολίνο: Απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά των μέτρων προστασίας

Βερολίνο: Απαγόρευση συγκεντρώσεων κατά των μέτρων προστασίας

Η πόλη του Βερολίνου απαγόρευσε τις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο εναντίον των μέτρων προστασίας που επιβάλλει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αφού οι οργανωτές ανάλογης συγκέντρωσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα δεν διασφάλισαν την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Ο γερουσιαστής του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ δήλωσε ότι οι αρχές αναγκάστηκαν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και της ανάγκης προστασίας απέναντι στον ιό.

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, με τα κρούσματα να αυξάνονται», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Περίπου 20.000 άτομα διαδήλωσαν στο Βερολίνο την 1η Αυγούστου, μεταξύ των οποίων και οπαδοί της ακροδεξιάς και του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Σύμφωνα με τον Γκάιζελ, οι οργανωτές παραβίασαν ηθελημένα τους κανόνες που είχαν διαπραγματευτεί με την αστυνομία νωρίτερα, όπως την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων.

«Τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι απαράδεκτη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αν υπάρξει συγκέντρωση παρά την απαγόρευση, η αστυνομία δεν θα διστάσει να παρέμβει.