Β. Λεβέντης: Ο Γερμανός πρέσβης μου ζήτησε να στηρίξω την κυβέρνηση

Β. Λεβέντης: Ο Γερμανός πρέσβης μου ζήτησε να στηρίξω την κυβέρνηση

Την ανησυχία του Γερμανού πρέσβη για την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής μετέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος σε συνάντηση που είχαν στην οποία ο συνομιλητής του του ζήτησε να στηρίξει με την ψήφο του την κυβέρνηση εάν χρειαστεί.

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι του απάντησε πως επί της ουσίας του ζητάει να πάει "στον τάφο μαζί με τον Τσίπρα".

Υπογράμμισε ότι ο Γερμανός πρέσβης είναι ανήσυχος ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, ότι δεν θα υλοποιηθούν οι νόμοι που ψηφίζονται αλλά και ότι ένα 30% των πολιτών δεν πληρώνει φόρους γεγονός που καθιστά χαμένους όλους όσους πληρώνουν οι υπόλοιποι.

Πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης ότι ο Γερμανός πρέσβης εξεδήλωσε την προσμονή του και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής αρχηγού στη ΝΔ ώστε να μπορούν να δουν με ποιον θα συνομιλούν από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφορικά με τον Γενάρη και τα νομοσχέδια που έρχονται, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα καθώς "το 1 δισ. ευρώ θα φύγει σαν αστραπή" εκτιμώντας ότι δεν θα φθάνει "ούτε για τις γάζες των νοσοκομείων" και ο πρωθυπουργός θα μείνει "μόνος και έρημος" να αντιμετωπίσει "αυτό το χάος".

Όπως είπε οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν όλοι για να ληφθεί το 1 δισ. ευρώ γιατί εάν δεν λαμβανόταν δεν θα πληρωνόταν κανένας και "θα κάναμε μαύρα Χριστούγεννα" αλλά τόνισε ότι τα επόμενα νομοσχέδια θα είναι χαρακτηριστικά της δυσκολίας, κάνοντας ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό και στη μείωση των συντάξεων που θα επιφέρει λόγω της επιβολής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και για τις κύριες συντάξεις.

Έστρεψε τα "πυρά" του και προς το Ποτάμι αναφορικά με την στάση του στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης λέγοντας πως αρχικά το κόμμα του κ. Θεοδωράκη επιφυλάχθηκε και όταν διαπίστωσε ότι περνούσε με τις ψήφους των άλλων κομμάτων τελικά τάχθηκε υπέρ. "Είναι τυχοδιωκτισμός να μην έχεις άποψη", είπε.

Για τους ΑΝΕΛ που το καταψήφισαν όμως έκανε λόγο για κόμμα ακραίο που στρέφεται προς την Εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους κάτι όμως που εκτίμησε ότι δεν έχει αντίκρυσμα πια.

Αναφορικά με τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι δεν καταλαβαίνει αυτή την ευεργεσία προς λίγους προσθέτοντας ότι δεν υπήρχε το κονδύλι των 150 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα το πάρει η κυβέρνηση από το 1 δισ. της δόσης από το οποίο όμως περιμένει όλη η κοινωνία να ανακουφιστεί.

"Δεν είχε δικαίωμα να κάνει αυτή τη διάκριση", ανέφερε τη στιγμή που το Δημόσιο δεν θέλει "δίωξη αλλά κάθαρση".

Σχετικά με το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ονομάζει hotspot "όποιο παλιό γήπεδο υπάρχει ή όποιο στρατόπεδο" για να διαπιστώσει κατόπιν τις ατέλειες στις υποδομές. "Πρέπει να έχει στοιχειώδεις υποδομές γιατί ανθρώπους θα βάλεις μέσα όχι γουρούνια", τόνισε.

Ο κ. Λεβέντης ερωτήθηκε και για τα κόκκινα δάνεια για τα οποία εκτίμησε ότι από τη στιγμή που μπήκαν τα funds που "μέχρι πρότινος τα αναθεματίζαμε" το πρόβλημα θα αυξάνεται καθώς η ρύθμιση έγινε μέχρι τον Φεβρουάριο και με την επιδείνωση της οικονομικής κατάσταση θα μεγαλώνει η "μαύρη τρύπα" και "υπό το βάρος της πραγματικότητας" η κυβέρνηση όλο και περισσότερο να απευθύνεται σε αυτά.

Χαρακτήρισε παράλληλα "κατιναριό" το θέμα που ανέκυψε με την αντιπαράθεση Λαζόπουλου - Γεωργιάδη λέγοντας ότι τον ίδιο τον έβριζε επί 30 χρόνια ο Γ. Μητσικώστας αλλά το ανέχθηκε, δεν παρενέβη και νίκησε με τη σοβαρότητα και τη στάση του. "Τα γαβγίσματα δεν με εκπροσωπούν", είπε χαρακτηριστικά.