7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Αυστραλία: Μέτρα στήριξης του τουρισμού ανακοινώνει η κυβέρνηση

Αυστραλία: Μέτρα στήριξης του τουρισμού ανακοινώνει η κυβέρνηση
APimages

Η Αυστραλία θα επιδοτήσει 800.000 πτήσεις εσωτερικού, θα βοηθήσει τις δύο μεγάλες της αεροπορικές εταιρίες και θα προσφέρει φθηνά δάνεια σε μικρά τουριστικά πρακτορεία στο πλαίσιο πακέτου μέτρων ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 777 εκατ. ευρώ) με στόχο την ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου, σύμφωνα με όσα πρόκειται να ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Ο τουρισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Αυστραλίας, με αξία άνω των 60 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας, που απασχολεί περίπου το 5% του εργατικού δυναμικού της χώρας. Ωστόσο έχει γονατίσει από τότε που η χώρα έκλεισε τα εξωτερικά της σύνορα τον Μάρτιο του 2020 για να ανακόψει την εξάπλωση της COVID-19, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εξαρτώνται από το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης εργασίας.

Σε μια προσπάθεια να τονώσει τη βιομηχανία μετά τη λήξη του προγράμματος επιδότησης στο τέλος του μήνα, ο Μόρισον θα υποσχεθεί ένα ακόμα πακέτο μέτρων στήριξης για τον ταξιδιωτικό κλάδο, σύμφωνα με αποσπάσματα της ανακοίνωσής του που είδε το Reuters.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Μόρισον, η Αυστραλία θα επιδοτήσει 800.000 πτήσεις εσωτερικού από την 1η Απριλίου έως τις 31 Ιουλίου ενώ τα εξωτερικά της σύνορα θα παραμείνουν κλειστά. Η χώρα θα καταβάλει το 50% του κόστους πτήσης σε 13 προορισμούς, ενώ οι εταιρίες έχουν συμφωνήσει να προσθέσουν δρομολόγια σε αυτές τις περιοχές.

«Είναι το εισιτήριό μας προς την ανάκαμψη – 800.000 αεροπορικά εισιτήρια στο ήμισυ του κόστους για να αρχίσουν και πάλι να ταξιδεύουν οι Αυστραλοί», θα πει ο Μόρισον.

Θα ανακοινώσει επίσης ότι η κυβέρνησή του θα παράσχει οικονομική στήριξη στην Qantas και την Virgin Airways από την 1η Απριλίου έως τις 31 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να επαναληφθούν οι διεθνείς πτήσεις. Παράλληλα, η Αυστραλία θα προσφέρει δάνεια ύψους έως 5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας σε τουριστικές επιχειρήσεις.

«Θέλουμε τους Αυστραλούς να κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον και να κλείσουν διακοπές για φέτος», θα πει ο υπουργός Εμπορίου Νταν Τίαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ