ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Αθ. Σκουτέλης: Δεν ξέρω αν μπορούμε να επωμιστούμε το βάρος άρσης του lockdown

Αθ. Σκουτέλης: Δεν ξέρω αν μπορούμε να επωμιστούμε το βάρος άρσης του lockdown

«Είμαστε στο ζενίθ της επιθυμίας για άνοιγμα και στο ναδίρ της εφαρμογής των μέτρων», δήλωσε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Σκουτέλης, υπογραμμίζοντας πως το μόνο που προχωρά είναι ο εμβολιασμός. «Ο μόνος τρόπος για να ανοίξουμε είναι η πιστή τήρηση των μέτρων στο μέγιστο βαθμό, όμως η μέχρι τώρα εμπειρία έχει δείξει ότι δεν τα τηρούμε», πρόσθεσε.

Μιλώντας στον Ant1 και αναφερόμενος στο μείγμα των μέτρων που εφαρμόζονται, εξήγησε ότι η παρούσα εκτόξευση των κρουσμάτων «δεν ξέρουμε ποιων μέτρων το αποτέλεσμα είναι», αναφέροντας ότι θα μπορούσε να είναι και από τις διαδηλώσεις. «Από την άλλη, αν δεν εφαρμόζονταν κι αυτά τα μέτρα, ίσως να ήμασταν χειρότερα», εκτίμησε, συμπληρώνοντας πως «θα δούμε αύριο τι θα αποφασίσει η Επιτροπή, γιατί η υπομονή έχει φτάσει τα όρια για όλους».

Ερωτηθείς ιδιαίτερα αν είναι υπέρ της άρσης των μέτρων, απάντησε πως «το θέμα είναι πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις». «Τώρα δεν ξέρω αν είμαστε ικανοί να επωμιστούμε το βάρος», τόνισε εξηγώντας ότι αναφέρεται αποκλειστικά στο ΕΣΥ».

«Μην ξεχνάμε τον τουρισμό, το θέμα δεν να έρθουν, αλλά πού θα πάνε οι εμβολιασμένοι», κατέληξε.