7ος χρόνος, ημέρα 2185η
Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

ΑΠΘ: Βάζει λουκέτο στη Σχολή Θετικών Επιστημών μετά από απειλές κατά υγειονομικών ελεγκτών

ΑΠΘ: Βάζει λουκέτο στη Σχολή Θετικών Επιστημών μετά από απειλές κατά υγειονομικών ελεγκτών

Να αναστείλει τα μαθήματα στο κεντρικό κτίριο, εξαιτίας παρεμπόδισης του έργου των υγειονομικών ελεγκτών, αποφάσισε η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η Κοσμητεία προβαίνει σε αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει η Κομητεία της Σχολής τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών.

«Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος περιορίστηκε και φοιτητές-τριες εισήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Η ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων επιδεινώνει με βεβαιότητα την κατάσταση με απροσδιόριστες για την ώρα συνέπειες όταν στο κεντρικό κτήριο της ΣΘΕ έχουν ήδη εντοπιστεί δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΘΕ

«Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές

Η Σχολή Θετικών Επιστημών με ιδιαίτερη χαρά ξεκίνησε τη δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου έχοντας προβεί σε μία σειρά ενεργειών για τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων με τη συνεργασία της Πρυτανείας.

Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες παρεμπoδίζεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στην είσοδο του κεντρικού κτηρίου της ΣΘΕ με φραστική βία αλλά και με απειλές σωματικής βίας προς τους υγειονομικούς ελεγκτές από συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών.

Ως αποτέλεσμα, ο έλεγχος περιορίστηκε και φοιτητές-τριες εισήλθαν στο κεντρικό κτήριο της Σχολής χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά. Η ανεξέλεγκτη είσοδος ατόμων επιδεινώνει με βεβαιότητα την κατάσταση με απροσδιόριστες για την ώρα συνέπειες όταν στο κεντρικό κτήριο της ΣΘΕ έχουν ήδη εντοπιστεί δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η Κοσμητεία της Σχολής εκφράζει την προσήλωσή της στην ιδέα του ανοικτού και ζωντανού Πανεπιστημίου και στη δια ζώσης διδασκαλία. Ωστόσο, η διασφάλιση της υγείας των συμμετεχόντων είναι απαράβατος όρος για τη διενέργεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η Κοσμητεία προβαίνει σε αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο της ΣΘΕ για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου».

ΑΠΘ: Σε εφαρμογή το πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος κορονοϊού

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόκολλο διαχείρισης περιστατικού κορονοϊού τέθηκε σε εφαρμογή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά τον εντοπισμό του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος σε ανεμβολίαστο φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών.

Ο φοιτητής είχε προσέλθει τη Δευτέρα στο μάθημα με αρνητικό rapid test και την επόμενη μέρα διαγνώστηκε θετικός. Τα μαθήματα που παρακολούθησε τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου ήταν:. Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες, 2μμ-5μμ (διδάσκουσα: Φανή Πεταλίδου) και Κλασική Θεωρία Ελέγχου, 5μμ-8μμ (διδάσκων: Νικόλαος Καραμπετάκης).

«Πρύτανης ΑΠΘ: Θα υπάρχουν κρούσματα, εφόσον υπάρχει διασπορά στην κοινότητα»

«Κρούσματα θα έχουμε, άλλωστε τα διαγνωστικά tests, ακόμη και τα μοριακά, έχουν αποδεδειγμένα περιθώριο σφάλματος, που σχετίζεται με τη στιγμή της δειγματοληψίας, τη στιγμή της έκθεσης στον ιό και τον χρόνο έναρξης έκκρισης ιικού φορτίου. Σε αυτό το πρόβλημα είναι προφανές ότι η ασφαλέστερη απάντηση είναι η ακόμη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, που πάντως στην πανεπιστημιακή κοινότητα είναι υψηλότερη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαιωάννου.