Αποκαλύπτεται σταδιακά η ζοφερή υπόθεση Novartis

Αποκαλύπτεται σταδιακά η ζοφερή υπόθεση Novartis

Η Novartis  βγαίνει σταδιακά από το τα συρτάρια της ομιχλώδους αδιαφάνειας, της ύποπτης σπερμολογίας, και της  πολιτικής σκοπιμότητας που σπίλωσε ανθρώπους. Στο φως της δημοσιότητας έρχονται  στοιχεία που θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση  και θα αποδείξουν εάν έγινε μια αήθης μεθόδευση για να τρωθούν  οι αντίπαλοι με το να χαρακτηρισθούν  κατηγορούμενοι  ενώπιον των εκλογών  που προγραμματίζονταν για το Φθινόπωρο. Σε αυτή την περίπτωση τα κόμματά τους θα οδηγούντο σε κάλπες που θα μετατρέπονταν σε ικρίωμα,  με τον ΣΥΡΙΖΑ  κυρίαρχο χάρις στην κυνική μεθόδευσή του.

Το σοκ που υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας από  το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών  τον ώθησε  να προκηρύξει εθνικές εκλογές, και αυτό με την σειρά του  έθεσε  σε κίνηση τον τροχό που επέσπευσε τις διαδικασίες για την ανίχνευση της  υπόθεσης,  και που όντως ενδέχεται να αποκαλυφθεί  ως  μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους.

Ένα σκάνδαλο όμως όχι χρηματισμού αλλά σκευωρίας κατά αντιπάλων, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει  στα 200 χρόνια του νεοελληνικού βίου. Το 1989 (το βρώμικο 89) προσομοιάζει μεν, αλλά τουλάχιστον τότε υπήρχαν φαινομενικά δικαιολογητικά στοιχεία, που  επέτρεπαν την προσχηματική παραπομπή  της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Αιχμιακή στιγμή στην υπόθεση  ήταν η χθεσινή παράδοση στα χέρια της Προανακριτικής οκτώ εκ των δώδεκα υπομνημάτων του FBI,  από τον αντιεισαγγελέα και πρώην  επόπτη της εισαγγελίας  κατά της διαφθοράς, Γιάννη Αγγελή. Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής δεν προκύπτει  καμία αναφορά σε πολιτικά  πρόσωπα, ενώ οι αρμόδιοι του    FBI ξεκαθαρίζουν  ότι   δεν παρασχέθηκε πληροφορία ως  προς το  κατά πόσο  οι πολιτικοί  ή οποιοσδήποτε άλλος, με οποιανδήποτε τρόπο,    επηρέασαν την πολιτική κοστολόγησης  των φαρμάκων  της  Novartis στη Ελλάδα.

Αντιθέτως γίνεται αναφορά σε αυτό που ήταν παγκοίνως γνωστό, και  έχουμε αναφέρει πολλάκις,  σε γιατρούς και ταξίδια, τα οποία ήταν ένας παράπλευρος τρόπος  ανταμοιβής  των γιατρών  που συνταγογραφούσαν αφειδώς φάρμακα της εταιρείας, και για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ  δεν έδειξε σπουδή να ελέγξει. Το καθεαυτό  σκάνδαλο έμεινε ανέπαφο,  και χρησιμοποιήθηκε ως ευκαιρία για τη δόλια πολιτική μεθόδευση.

Κατά τον κ. Αγγελή   στην κατοχή της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη   βρίσκεται αριθμός εγγράφων   που δεν δύναται  να διαπιστωθεί, αφού δεν έθεσε σε αυτά αριθμό  πρωτοκόλλου  εισερχομένων.  Μάλιστα η κα Τουλουπάκη τα χαρακτήριζε ως  απόρρητα ενώ ήταν  αδιαβάθμητα, και είχε αρνηθεί να τα στείλει στη βουλή. Θυμίζουμε είχε δηλώσει ότι χρειάζεται άδεια του  FB, επειδή θα αποκαλύπτετο  η ταυτότητα  των προστατευομένων μαρτύρων! Δικαιούται κανείς  να διερωτηθεί μήπως γιατί θα αποκαλύπτετο  ότι οι μάρτυρες άλλα έλεγαν στους Αμερικανούς, και άλλα είπαν στην Ελλάδα υπό το κράτος εκβιασμού που υπέστησαν, αφού - κατά  Πολάκη  - είχαν πιαστεί  με τη γίδα στην πλάτη;  

Δεοντολογικό ωστόσο είναι  να αναφερθεί και η άποψη της  άλλης  πλευράς  Για τις αποκαλύψεις Αγγελή, κοινοβουλευτικές πηγές  του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν την πληροφορία  ότι  στο περιεχόμενο των επιστολών των αμερικανικών αρχών, περιγράφεται  «με κάθε λεπτομέρεια» ο τρόπος που στήθηκε το σκάνδαλο, «το πως γίνονταν  οι παράνομες πληρωμές σε πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους, η δράση  των εταιρειών   που ξέπλεναν «μαύρο χρήμα», και «ποια πολιτικά πρόσωπα συμμετείχαν στο  μεγάλο  «πάρτι»  της φαρμακοβιομηχανίας».   Κατά  τις ίδιες  πηγές «η  δημοσιοποίηση των στοιχείων έκαψε του εμπνευστές  της μετατροπής του μεγάλου σκανδάλου  σε σκευωρία».

Ο καιρός γαρ εγγύς, το σκάνδαλο πλέον θα διαλευκανθεί, και θα φανεί εάν  οι σπιλωθέντες είναι και ένοχοι. Ηδη οι 7 αποκαταστάθηκαν, με τις υποθέσεις τους να πηγαίνουν στο αρχείο, ενώ η υπόθεση Ανδρέα Λοβέρδου πήγε στη δικαιοσύνη γιατί ο ίδιος το ζήτησε  – δεν θυμόμαστε κάποιον  κοινοβουλευτικό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τους πύρινους λόγους  υπέρ δικαιοσύνης, να έχει παραιτηθεί της κοινοβουλευτικής ασυλίας, για να  οδεύσει στον φυσικό του  δικαστή.

Το ζοφερό δεν  είναι  μόνο  η καταγγελλόμενη  μεθόδευση με εργαλείο τον Παπαγγελόπουλο. Γύρω από αυτόν, όπως  καταγγέλλεται  πλέχθηκε ένα μαγνάδι  (που αποδεικνύεται διάτρητο) από πρόσωπα της δικαιοσύνης  και της   δημοσιογραφίας, με τα τελευταία   να εμπλέκονται ως γρανάζια  του αποκρουστικού μηχανισμού  στοχοποίησης  αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ που έφτασε η υπόθεση έλαβε πλέον τη δική της δυναμική, και δεν μπορεί επ’ ουδενί  να ανακοπεί – αφού άλλωστε δεν υφίσταται και θέμα παραγραφής δεδομένου ότι δεν υπάρξουν  θερινά τμήματα στη Βουλή.

Η διερεύνησή  της δεν θα ρίξει  μόνο φως στις σκοτεινές μεθοδεύσεις, δεν θα επιφέρει  μόνο καταλογισμό ευθυνών στο παρακρατικό, παραδικαστικό κύκλωμα - εφόσον αποδειχθεί ότι υπήρξε. Δεν θα αποδειχθεί μόνο ως έωλη η επίκληση του  ηθικού πλεονεκτήματος των  μαθητευόμενων μάγων  (του σταλινικού «συκοφαντήστε τον αντίπαλο»).

Θα είναι και μια εξυγιαντική  παρέμβαση στο κύρος των θεσμών. Η  επίγνωση ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, θα μας προφυλάξει στο μέλλον  από παραδικαστικούς και παραθεσμικούς  μηχανορράφους