Από το «Σωτηρία» ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου

Από το «Σωτηρία» ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου

Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο νοσοκομείο «Σωτηρία», επιβεβαίωσε η Πνευμονολόγος και Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Μίνα Γκάγκα.

«Αν όλα πάνε καλά, από το νοσοκομείο Σωτηρία θα εκκινήσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα», είπε η κ. Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι «έχει ζητηθεί από τους υγειονομικούς να δηλώσουν ποιοι θέλουν να κάνουν το εμβόλιο».

Σύμφωνα με την Πνευμονολόγο έχουν δηλώσει όλοι «ναι», τονίζοντας ότι «είναι ο μόνος τρόπος να προστατευθούμε όλοι».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Ευάγγελος Μανωλόπουλος είπε ότι δεν θα έχουμε 2 εκατ. εμβόλια κάθε μήνα από τον Ιανουάριο, καθώς ακόμα είναι πολύ περιορισμένα τα εμβόλια και τα μόνα που έχουν πάρει έγκριση μέχρι στιγμής είναι της Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Τηλεδιασκέψεις Κικίλια - Τσιόδρα με διοικητές νοσοκομείων

Την ίδια ώρα πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες του Υπουργείου για την καταγραφή των υγειονομικών που πρόκειται να εμβολιαστούν. Σε αυτό το πλαίσιο ο Βασίλης Κικίλιας και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου πραγματοποίησαν διαδοχικές τηλεδιασκέψεις με Διοικητές και Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων των 7 Υγειονομικών Περιφερειών για την επιχείρηση εμβολιασμού, «Ελευθερία».

«Ζήτησα να ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή, να καταγράψουμε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να εμβολιαστούν και να προχωρήσουμε τάχιστα τις επόμενες μέρες στην υλοποίηση του πρότζεκτ.

Στο τέλος του χρόνου έρχονται τα εμβόλια στην Ευρώπη όπως και στην Ελλάδα. Υπάρχει ικανός αριθμός εμβολίων για να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας και αυτό θα κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας στο σπίτι μας που γυρνάμε από το νοσοκομείο και τις βάζουμε σε κίνδυνο καθημερινά, αλλά και να προστατεύσουμε και νομίζω ότι είναι ιερό και του ασθενείς μας», είπε μιλώντας στους διοικητές, και τους διευθυντές των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των 7 ΥΠΕ της χώρας.

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος δήλωσε: «Τα εμβόλια αυτή τη στιγμή αποτελούν πραγματικά το φως στο τούνελ αυτής της πανδημίας. Σε συνεργασία με τους επιστήμονες των νοσοκομείων σας πρέπει να απαντήσετε σε οποιοδήποτε ερώτημα αναδυθεί».

Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης  Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Καθηγητής Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ.