7ος χρόνος, ημέρα 2188η
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2021

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Eurokinissi

Αντιφασιστικές πορείες για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οργανώσεις της Αριστεράς και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές και στις διαδηλώτριες βρίσκεται και η Μάγδα Φύσσα η οποία δήλωσε: «Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Όλοι θυμόμαστε την περσινή μέρα. Το μεγαλείο εκείνης της ημέρας, που θα μείνει στη μνήμη όλων μας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι τελειώσαμε. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο αγώνας συνεχίζεται. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα εφετείο και από το βλέπουμε ξαναβγήκαν πάλι στους δρόμους και έχουμε ξανά πάλι περίπου τα ίδια πράγματα. Ελπίζω ότι οι αρμόδιοι θα το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Ένα χρόνο μετά το μήνυμα είναι ίδιο όπως και τότε. Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν σταμάτησε τίποτα και δεν τελείωσε τίποτα».

Παράλληλα εργατικά Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και φορείς της Αθήνας θα συγκεντρωθούν στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και μετά θα πορευτούν προς το Σύνταγμα στο πλαίσιο της συμπλήρωσης ενός έτους από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ενώ έχει προγραμματιστεί και μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα.

Πορεία και αντιφασιστική συναυλία στη Θεσσαλονίκη

Αντιφασιστική συναυλία στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη συναυλία ακούστηκαν αντιφασιστικά , αντιναζιστικά τραγούδια και συνθήματα, ενώ τονίστηκε από ομιλητές η ανάγκη "απομόνωσης των φασιστών και των ναζιστών από τα σχολεία και τις γειτονιές" και "καταδίκης φαινομένων ρατσισμού, νεοναζισμού και φασισμού", καθώς και "εξάλειψης των αιτιών που τα γεννούν".

Την εκδήλωση διοργάνωσαν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, αντιρατσιστικές κινήσεις, ενώ στη συναυλία συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες.

Προηγήθηκε πορεία, η οποία ξεκίνησε στις έξι και μισή το απόγευμα, από το άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ