Πύργος: Εκτός ελέγχου η φωτιά  στο Γραμματικό

Πύργος: Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Γραμματικό

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την ανεξέλεγκτη φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Γραμματικό Λαντζοΐου, του Δήμου Πύργου, ενώ έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι της κοινότητας Χελιδόνι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έχουν συγκεντρωθεί, για προληπτικούς λόγους, σε ασφαλές σημείο της κοινότητας.

Σύμφωνα με το patrisnews, η φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, μαίνεται ανεξέλεγκτη και έχει φτάσει να απειλεί χωριά της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι φλόγες απειλούν τα χωριά Χελιδόνι, Καυκανιά και Πουρνάρι.

Επίσης, το Mega μετέδωσε ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει και το χωριό Περιστέρι το οποίο έχει περισσότερους από 200 κατοίκους. Στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία προκειμένου να πάρουν τον κόσμο σε περίπτωση που χρειαστεί να εκκενωθεί το χωριό.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών.

Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, με 119 πυροσβέστες, 34 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δυο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. 

Επίσης, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης συντρέχουν το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.