Ανακοινώσεις από Στ. Πέτσα για τους τομείς της αγοράς που θα παραμείνουν κλειστοί εν όψει Χριστουγέννων

Ανακοινώσεις από Στ. Πέτσα για τους τομείς της αγοράς που θα παραμείνουν κλειστοί εν όψει Χριστουγέννων

Ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας θα κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη 1.30 μ.μ., στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πέτσας αναμένεται να διευκρινίσει ποιοι τομείς της αγοράς δεν θα ανοίξουν μέσα στις γιορτές. Η κυβέρνηση παραμένει συγκρατημένη για το συνολικό άνοιγμα της αγοράς, ενώ υπάρχει και ο φόβος επιδείνωσης αν υπάρξει απότομη χαλάρωση εν όψει Χριστουγέννων. Οι συνωστισμοί από πολυκαταστήματα στο εξωτερικό λειτουργούν σαν «καμπανάκι» εγρήγορσης.

Το επιδημιολογικό φορτίο, άλλωστε, παραμένει αυξημένο και παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα δείχνουν να μειώνονται, το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη επιβάρυνση με έναν μέσο όρο 600 διασωληνωμένων το τελευταίο δεκαήμερο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το άνοιγμα σχολείων κι εστίασης μετατίθεται για τη νέα χρονιά, ενώ η λειτουργία της νυχτερινής διασκέδασης και των μπαρ μετατίθεται για μετά την έλευση του εμβολίου στη χώρα μας.

Να σημειωθεί ότι πριν από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 11 π.μ. προηγήθηκε η τακτική σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την επιτροπή των λομωξιολόγων.

Από σήμερα το πρωί λειτουργούν 110 καταστήματα που πωλούν αμιγώς εποχικά είδη και οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στέλνοντας SMS στο 13033 με την επιλογή «2». Επιτρέπεται, εξάλλου, να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη και τα σούπερ μάρκετ.