7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Ν. Τζανάκης: Αν όλη η Ελλάδα ήταν Κάλυμνος, θα είχαμε 11.000 κρούσματα ημερησίως

Αν όλη η Ελλάδα ήταν Κάλυμνος, θα είχαμε 11.000 κρούσματα ημερησίως
Φωτογραφία αρχείου

Στη σημασία των εμβολιασμών και στην τήρηση των μέτρων στάθηκαν νωρίτερα σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ οι  καθηγητές Χαράλαμπος Γώγος και Νίκος Τζανάκης. 

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Τζανάκης επισήμανε ότι τα μοντέλα παρακολούθησης έδειξαν ότι αν επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα το επιδημιολογικό φορτίο της Καλύμνου, θα είχαμε 11.000 με 12.0000 κρούσματα την ημέρα, 3.000 διασωληνωμένους και εικόνες Πορτογαλίας. Ανέφερε μάλιστα  ότι από το Φεβρουάριο στην Κάλυμνο τα πράγματα δεν πάνε καλά, με αποκορύφωμα μετά το Πάσχα. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στην Κάλυμνο παρουσιάζουν σημαντική μείωση. 

Επιπροσθέτως διευκρίνισε ότι δεν έχουμε  κανέναν θάνατο από εμβόλιο και αυτή την εικόνα πρέπει να βλέπουμε όλοι μας, ενώ κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Αντιστοίχως ο  καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, κ. Γώγος σημείωσε ότι θα βλέπαμε αυτή την στιγμή μεγαλύτερη ύφεση της καμπύλης της επιδημίας στη χώρα, αν δεν είχαμε εικόνες συνωστισμού, ενώ σχολίασε ότι ο ιός  είναι πιο μεταδοτικός αυτή τη στιγμή.