Αλεξάντερ Σταμπ προς Βαρουφάκη: Σταματήστε την παραπληροφόρηση για την Φινλανδία

Αλεξάντερ Σταμπ προς Βαρουφάκη: Σταματήστε την παραπληροφόρηση για την Φινλανδία

Σκληρή απάντηση στον Γιάνη Βαρουφάκη και τα όσα υποστηρίζει για την Φινλανδία έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Σταμπ καλώντας να σταματήσει την παραπληροφόρηση. Δεν ήταν επιλογή, σημειώνει για τα περί φινλανδοποίησης.

Στην ανάρτησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «Μόνο όσοι βάζουν τον ΝΑΤΟϊσμό πάνω από το συμφέρον των Ουκρανών εστιάζουν στο δικαίωμα εισόδου στο ΝΑΤΟ και απορρίπτουν την βέλτιστη λύση: Ανεξάρτητη-Ουδέτερη-Ουκρανία. Ρωτήστε τους Αυστριακούς και Φινλανδούς που ζούσαν με περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία απ' ότι εμείς εντός του ΝΑΤΟ!»

Σαφής ήταν η απάντηση του Αλεξάντερ Σταμπ: «Σας παρακαλώ σταματήστε την παραπληροφόρηση. Η ουδετερότητά μας δεν ήταν επιλογή, ήταν αναγκαιότητα αφού πολεμήσαμε τη Σοβιετική Ένωση στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η φινλανδοποίηση είναι η απόλυτη προσβολή για μια χώρα που αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τις δημοκρατικές της αξίες απέναντι σε έναν επιτιθέμενο»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ξανά στον Αλεξάντερ Σταμπ, λέγοντας ότι: «Όπως απάντησα στον αντίπαλό μου από τα Eurogroup του 15, τώρα που οι Ουκρανοί σκοτώνονται δεν είναι η στιγμή για μεταξύ μας κόντρες. Ένα είναι το ερώτημα: Πώς θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να χαρούν την Ειρήνη& Δημοκρατία που εξασφάλισε η Ουδετερότητα στη Φινλανδία στον Ψυχρό Πόλεμο» για να του ανταπαντήσει το τελευταίος πως «Θεωρώ το σχόλιό σας πραγματικά προσβλητικό. Δείχνει πλήρη έλλειψη κατανόησης της ιστορίας, της ασφάλειας και της ταυτότητάς μας».