Αλ. Μπουρλά: Νέο βελτιωμένο εμβόλιο της Pfizer το καλοκαίρι - Σε τι θα διαφέρει

Αλ. Μπουρλά: Νέο βελτιωμένο εμβόλιο της Pfizer το καλοκαίρι - Σε τι θα διαφέρει

Στη νέα βελτιωμένη έκδοση του εμβολίου κατά της Covid-19, η οποία θα μπορεί να αποθηκευτεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες και θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, προσθέτοντας ότι θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες στη θερμοκρασία ενός «κλασικού» καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς.

Μιλώντας στο αμερικανικό Axios σημείωσε ότι «τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα» υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους». «Πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να το έχουμε αυτό το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις σημείωσε ότι «έχουμε ήδη δεδομένα για τη βρετανική μετάλλαξη, η οποία για παράδειγμα είναι η κυρίαρχη στο Ισραήλ, και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φτάνει το 97%, ενώ απένανατι στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είναι αποτελεσματικό 100%».

Παρομοίως και για τη βραζιλιάνικη, ενώ για τη μετάλλαξη της Ινδίας, ανέφερε πως αισιοδοξεί «για την ικανότητά μας να την ελέγξουμε».

Έχουμε αναπτύξει μια διαδικασία που επιτρέπει, μόλις μια παραλλαγή καταστεί πηγή ανησυχίας, να είμαστε σε θέση να έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο μέσα σε 100 ημέρες και αισθάνομαι άνετα με αυτόν τον απαιτητικό στόχο, λόγω της αποτελεσματικότητας της τεχνολογίας του αγγελιαφόρου RNA», κατέληξε, μεταξύ άλλων.