Ακάρ: Η Ελλάδα ντυμένη με προβιά αρνιού προσποιείται το θύμα

Ακάρ: Η Ελλάδα ντυμένη με προβιά αρνιού προσποιείται το θύμα

Στη γραμμή της προκλητικής ρητορικής επιμένει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, καθώς με νέες δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα της χώρας - θύματος διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα και ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες. Παράλληλα, επανέλαβε το αφήγημα της Άγκυρας ότι η χώρα μας παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης σε 16 νησιά του Αιγαίου. 

Οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ έγιναν σε εκδήλωση μνήμης για τον μειονοτικό βουλευτή Σαντίκ Αχμέτ, τον οποίο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας χαρακτήρισε «μεγάλο υπερασπιστή του δίκαιου αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», περιγράφοντας τον Σαντίκ Αχμέτ ως «το όνομα σύμβολο που έκανε τη φωνή των συμπατριωτών μας να ακουστεί στον κόσμο ενάντια στις άδικες και παράνομες ενέργειες της ελληνικής διοίκησης εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Ακάρ ανέφερε: «Αυτά τα προβλήματα βαθαίνουν από τη λαϊκίστικη και αδιάλλακτη στάση ορισμένων Ελλήνων πολιτικών που απέχουν πολύ από το διεθνές δίκαιο, αποκομμένοι από την πραγματικότητα».

«Η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα της χώρας θύματος διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα και ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες, καταφεύγοντας στην ΕΕ ώστε να δημιουργήσει μια συμμαχία μέσα σε μια συμμαχία δημιουργώντας μια τεχνητή απειλή για να μετατρέψει τα προβλήματά της με την Τουρκία, σε προβλήματα μεταξύ Τουρκίας - ΕΕ, Τουρκίας - ΗΠΑ και Τουρκίας - ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο, τη λογική και τις σχέσεις καλής γειτονίας, Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με λογική ή τον νόμο ότι έχει εναέριο χώρο 10 μιλίων. Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια πρακτική στην ιστορία», υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Επανέλαβε, δε, ότι η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς αποστρατικοποίσης τουλάχιστον 16 από τα 23 όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης, και πρόσθεσε: «Επιπλέον, με την συμπερίληψη αυτών των νησιών σε διάφορες ασκήσεις του ΝΑΤΟ και τρίτων χωρών, προσπαθεί να τις εξαπατήσει, διεκδικεί κυριαρχία στα νησιά, τις νησίδες και τους βράχους των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με Συνθήκες, και μάλιστα βάζει κάποια από αυτά τα νησιά προς πώληση».

Κατηγόρησε, μάλιστα, την Ελλάδα για επεκτατισμό καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το ελληνικό κράτος ιδρύθηκε το 1832 με έκταση 47 χιλιάδες 517 τετραγωνικά χιλιόμετρα και σήμερα έχει σχεδόν 3 φορές μεγαλύτερη έκταση μετά 7 στάδια επέκτασης.