7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Χρ. Ταραντίλης: Αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Αδιανόητες εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Αδιανόητες χαρακτήρισε ο Χρ. Ταραντίλης τις εικόνες συγχρωτισμού στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τονίζοντας ότι γι' αυτές «φέρουν ευθύνη όσοι επενδύουν σε μια τεχνητή όξυνση, αδιαφορώντας προκλητικά τους υγειονομικούς κινδύνους».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι οι ίδιοι άλλωστε που καταγγέλλουν συνέχεια την κυβέρνηση για κάθε μέτρο που λαμβάνει. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Παράλληλα, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε πως είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται πλήρως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι. «Είναι επίσης όμως αυτονόητο και δεδομένο ότι πρέπει να προστατευθεί η δημόσια υγεία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οι εικόνες απίστευτου συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ήρθαν την ώρα που η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν από το «κόκκινο», σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους. Παρά τη σημερινή έκκληση του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια στη Βουλή να μην παρακινούνται οι πολίτες σε τέτοιες συγκεντρώσεις, περίπου 4.000 φοιτητές και άλλα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν από τα Προπύλαια στο κέντρο της πρωτεύουσας. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ανακοινώθηκε απαγόρευση έως και τις 6:00 το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου 2021, σε όλη την επικράτεια, δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα.