Άδ. Γεωργιάδης: Καμία έλλειψη σε τρόφιμα και αγαθά

Άδ. Γεωργιάδης: Καμία έλλειψη σε τρόφιμα και αγαθά

Στην διαπίστωση ότι η εφοδιαστική αλυσίδα στην χώρα λειτουργεί στο 100% και πως δεν υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και αγαθά προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή συνέντευξή του, προσθέτοντας πως η παραγωγή στη χώρα μας βρίσκεται στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο έλλειψης τροφίμων σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο ανέφερε ότι αν κάποια στιγμή προκύψει κάποιο παγκόσμιο πρόβλημα εφοδιασμού σε τρόφιμα και αγαθά, τότε θα υπάρξει και παγκόσμια λύση.

Αναφορικά με την στάση της ΕΕ ο υπουργός δήλωσε πως «Η Ευρώπη έχει δρόμο ακόμα για να φτάσει στη συλλογική λύση που θα αποφασίσει. Το ξέραμε πάντα και σε όλες τις κρίσεις ότι η Ευρώπη αργεί να λάβει αποφάσεις γιατί είναι ένα σύνθετο εγχείρημα με αντικρουόμενα συμφέροντα και πολύ διαφορετικές νοοτροπίες. Επειδή παραμένω σφόδρα φιλο-Ευρωπαίος, είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα βρεθεί μία λύση».

Για την παραγωγή αντισηπτικών ο υπουργός τόνιισε ότι χθες παράχθηκε η μεγαλύτερη παραγωγή αντισηπτικών μέχρι σήμερα, καθώς όπως ανέφερε παραδόθηκαν στα σούπερ μάρκετ 746.000 τεμάχια προσθέτοντας πως «Αν προσθέσουμε και αυτά που παράγονται στα φαρμακεία, που είναι τουλάχιστον άλλα 150.000, έχουμε φτάσει σε μία ημερήσια διάθεση περίπου 900.000 τεμαχίων. Πριν από την κρίση, είχαμε περίπου 150.000 τεμάχια την ημέρα στα σούπερ μάρκετ».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μονιμοποίησης των έκτακτων μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι «τα έκτακτα μέτρα στις εργασιακές σχέσεις παύουν αυτομάτως μόλις λήξει η κρίση. Υπάρχει η υποκριτική ανησυχία της Αριστεράς ότι δήθεν πάμε να πλήξουμε τις εργασιακές σχέσεις».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα ο υπουργός είπε ότι «Και οι τράπεζες έχουν "βάλει πλάτη". Έχουν δώσει τρίμηνη αναστολή χρέους πάσης φύσεως στο 76% των συμπολιτών μας. Μπορείτε να υπολογίσετε πόσα χρήματα είναι αυτά;» και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε όλοι μαζί μπροστά. Δεν θέλω να πάμε σε ένα καινούργιο κίνημα "δεν πληρώνω", ούτε σε καινούργιες ιδέες σαν και αυτές που μας έφεραν σε χρεοκοπία την περασμένη δεκαετία».

Χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «Εμείς δεν θέλουμε να πάει η οικονομία στο μηδέν. Όσο πιο κοντά στο μηδέν πάει, τόσο πιο δύσκολα θα επανέλθει».

Ερωτώμενος επίσης για τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί «κρυφής ατζέντας» της κυβέρνησης ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι μένει κατάπληκτός με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μπορείτε να μου πείτε ένα κόμμα στο οποίο ο κ. Μπαλαούρας δεν θα είχε φύγει σήμερα; Ό,τι και να λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σημασία. Είναι υποκριτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Εξάλλου, σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που ορισμένοι συνεχίζουν να δέχονται τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρίες, υπογράμμισε ότι «όσοι δεν ανήκουν στην περίμετρο της προστασίας αυτοί πρέπει να πληρώνουν τα χρέη τους και σε αυτούς μπορούν να παίρνουν τηλέφωνα. Η τρίμηνη αναστολή έχει δοθεί σε όσες κατηγορίες πολιτών έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες. Δηλαδή οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, οι επιχειρηματίες που οι επιχειρήσεις τους ανήκουν στους ΚΑΔ κλπ. Το 75% του πληθυσμού ανήκει στις πληττόμενες κατηγορίες. Αυτοί που δεν ανήκουν, όπως για παράδειγμα είναι ένα ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, που παίρνουν κανονικά τον μισθό τους, πληρώνουν κανονικά. Όσοι είναι πληττόμενοι έχουν τρίμηνη αναστολή, για όσους δεν είναι, οι εισπρακτικές μπορούν να παίρνουν τηλέφωνο».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης και στην κριτική που ασκείται στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά λέγοντας ότι από τη δουλειά των κ.κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Κικίλια θα εξαρτηθεί τόσο η υγεία μας όσο και το οικονομικό μας μέλλον.

«Πρέπει να ακούμε τον Χαρδαλιά. Θέλω να εκφράσω δημόσια τον θαυμασμό μου για τον επαγγελματισμό του και τον τρόπο που διαχειρίζεται την κρίση. Δεν είναι τυχαίο ότι εισέπραξε την καθολική κυβερνητική υποστήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος σχετικά με τις επενδύσεις και συγκεκριμένα αναφορικά με τις εξελίξεις για το Ελληνικό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως οι επενδύσεις δεν είναι στο μηδέν, και ορισμένες αναμένουν τη λήξη της καραντίνας. «Ο χρόνος κυλάει μέσα στο πρόγραμμα για το Ελληνικό. Εκκρεμεί το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων, στη συνέχεια θα απομείνει η απόφαση του ΣτΕ για την Hard Rock, τη Δευτέρα του Θωμά και μετά θα αρχίσουν οι εργασίες».