Αδ. Γεωργιάδης για Τουρκία: Αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως δεν οδηγούν πουθενά οι προκλήσεις

Αδ. Γεωργιάδης για Τουρκία: Αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως δεν οδηγούν πουθενά οι προκλήσεις

Την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις στην Τουρκία, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ. «Αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτή η πολιτική των προκλήσεων δεν τους οδηγεί πουθενά», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η Άγκυρα αρχίζει να μπαίνει σε δεύτερες σκέψεις και μαζεύει σιγά – σιγά τις προκλήσεις της, «διότι να τα βάλει ο Ερντογάν με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, το θεωρώ αδιανόητο».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε μάλιστα πρωτοφανή την πολιτική και διπλωματική υποστήριξη που έχει λάβει η Ελλάδα αλλά και τη στρατιωτική «με την έννοια των συμφωνιών που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός».

Επισήμανε μάλιστα ότι η Αθήνα έχει στείλει το μήνυμα στην Άγκυρα πως εάν κινηθεί προς σύγκρουση, έχει να χάσει, ενώ αν κατευθυνθεί προς την ειρήνη και τη συνεννόηση, έχει καλόπιστους συνομιλητές για να βρεθεί λύση.

«Από τη μια ο Μητσοτάκης ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, από την άλλη διπλωματικά ενισχύει την Ελλάδα και από την άλλη προτείνει στον Ερντογάν διάλογο και προσφυγή στη Χάγη αν ο διάλογος δεν αποδώσει, για τα μοναδικά θέματα που συζητά η Ελλάδα, δηλαδή για την υφαλοκρηπίδα και τον καθορισμό της ΑΟΖ», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.