Αδ. Γεωργιάδης: Έχει να ερευνήσει πολλά ο εισαγγελέας

Αδ. Γεωργιάδης: Έχει να ερευνήσει πολλά ο εισαγγελέας

Σοκαριστικούς χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης τους διαλόγους του ηχητικού ντοκουμέντο για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που ήρθαν στον φως της δημοσιότητας, κάνοντας λόγο για «παρακράτος και μεθόδους μαφίας» και επισημαίνοντας πως αν η κ. Γεροβασίλη δεν προσφύγει κατά του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής πάει να πει ότι έχουμε ευθεία πολιτική παρέμβαση στη συγκάλυψη.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, είπε ότι ο εισαγγελέας που θα ασχοληθεί με την υπόθεση έχει να διερευνήσει πολλά πράγματα και εν συνεχεία έκανε λόγο για «παρακράτος και μεθόδους μαφίας», προσθέτοντας: «δείτε τι ανθρώπους επέλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει σε κρίσιμες θέσεις».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η Όλγα Γεροβασίλη πρέπει να καταθέσει σήμερα μήνυση κατά του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής που χρησιμοποίησε το όνομα της χωρίς εκείνη να το γνωρίζει και την εκθέτει. «Αν δεν τον πάει  στα δικαστήρια, πάει να πει ότι όλα αυτά είναι αποδεδειγμένα και έχουμε ευθεία πολιτική παρέμβαση στη συγκάλυψη», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι η «Καθημερινή» αποκάλυψε ηχητικό ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο, ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ακούγεται να ζητά από τον αξιωματικό που έχει αναλάβει την πραγματογνωμοσύνη να θάψει στοιχεία από την έρευνα, ισχυριζόμενος ότι ακολουθούσε εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας.